Ergenekon duruşması yeniden başladı

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerinin ayrı oturumlarda alınmasına karar verdiğini anlatan Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ilk oturumlarda tutuklu sanıkların ifadelerinin alınacağını açıkladı.


Her sanığın 3 avukatla temsil edilmesine karar verildiğini belirten Şengün, bu kararlarını açıkladıktan sonra tutuksuz sanıklar ile avukatlardan salon dışına çıkmalarını istedi.
Bunun üzerine tutuksuz sanıklar ile avukatlardan bir bölümü dışarı çıktı.


İZLEYİCİLER DE SALONDAN ÇIKARILDI


İlk duruşmada yaşanan yoğunluk yüzünden avukatlara yer ayrılması için salonundaki izleyiciler ve giriş kartı olmayan basın mensupları da salondan çıkarıldı.


CUMHURİYET GAZETESİ DE MÜDAHİL OLDU


Duruşmada söz alan Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın A.Ş avukatı Bülent Utku, Cumhuriyet Gazetesi’nin bazı sanıklar tarafından 3 kez bombalanması eyleminin iddianamede yer aldığını hatırlatarak, bu saldırılardan zarar gördükleri için davaya müdahil olmak istediklerini belirtti.


Davaya müdahil olma yönünde başka talepler de yapıldı.


Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın A.Ş.’nin müdahilliğinin kabulüne, diğer taleplerin ise gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karara bağlanmasına hükmetti.

1068400cookie-checkErgenekon duruşması yeniden başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.