Ergenekon’a 30’dan fazla yeni gözaltı

‘Ergenekon’ soruşturması kapsamında Ankara,  İstanbul ve 4 ilde, aralarında  eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın da aralarında bulunduğu 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.


”Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ”yakalama, arama ve inceleme” kararı verdi.


Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor. Polisin yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.


BAŞSAVCI KANADOĞLU’NUN EVİNDE ARAMA


Soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun Ankara’daki evine, arama yapmak üzere bir jandarma üsteğmen ile sivil polislerden oluşan emniyet mensupları geldi.


Sabih Kanadoğlu’nun Çayyolu Koru Mahallesi’ndeki evinde, emniyet ekiplerince arama yapılıyor.


ANKARA’DA 7 KİŞİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI


Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ”Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara’da 7 kişi hakkında ”yakalama, arama ve inceleme” kararı verdi.


Buna göre, sabah erken saatlerde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Engin Aydın ve Erdal Şahin’ın evlerinde eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın ise general lojmanlarındaki ikametinde arama yaptı. Aramalar sırasında evlerde bulunan bilgisayarların içerisindeki dosyaların yedeklerinin alındığı da belirtildi.


GÜRÜZ, ŞENEL, KILINÇ VE ÇINAR GÖZALTINDA


Soruşturma kapsamında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gürüz’ün evinden bir bilgisayar kasası, bir diz üstü bilgisayar ve dört poşet belge çıkardığı görüldü.


Polis tarafından Ankara Adalet Sarayı’na getirilen Gürüz, adli tıp kurumundaki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
Sivil polisler eşliğinde Ankara Adalet Sarayı’na getirilen Şenel, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sivil bir otomobille Emniyet’e götürüldü.


Çınar’ın Maltepe’deki evine sabah saatlerinde gelen polisler, evde yaklaşık 2,5 saat inceleme ve arama yaptı.


Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Kılınç, evindeki aramanın tamamlanmasının ardından gözaltına alındı.


Polislerden bazıları, son olarak Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görev yaptığı belirtilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar’ı gözaltına alarak, şubeye götürdü.


Prof. Dr. Yalçın Küçük ile Şahin de, sağlık kontrolünden geçirildi.


Küçük ve Şahin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara Adalet Sarayı’na ayrı ayrı getirildi.
Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen Küçük ve Şahin, yine ayrı ekiplerce yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


Yalçın Küçük, adliyeden ayrılışı sırasında, gazetecilerin ”Ergenekon ile nasıl bir bağınız var?” şeklideki soru üzerine ”Onu öğreneceğim, ben de öğreneceğim. Ben bütün diktatöryalarda gözaltına alınırım. 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, bu dönemde de alınırım. Bu, benim mesleğimin bir parçasıdır, bu kadar” diye konuştu.


YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ VE İSTEK VAKFI’NDA İNCELEME


Soruşturma kapsamında, Yeditepe Üniversitesi’nde ve İstek Vakfı’nın Kadıköy’deki yönetim binasında polislerce inceleme yapılıyor.


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, saat 07.15’de, Kayışdağı’ndaki Yeditepe Üniversitesi yerleşkesine geldi.


Ekipler, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil ile görüştükten sonra rektörlük binasının 3. katında yer alan üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Bedrettin Dalan’a ait bölüme çıktı.


Ekiplerin, buradaki incelemeleri sürüyor.


Bu arada, Dalan’ın yurt dışında olduğu ileri sürüldü.


İstek Vakfı’nın Kadıköy Acıbadem’deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı.


İZMİR’DE 2, SİVAS’TA 11  KİŞİ


İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile deniz subayı E.Ç gözaltına alındı.


Soruşturması kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


Bu kişilerle birlikte 2 adet el bombası, 1 adet ”kalem silah”, çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 adet mermi ve bol miktarda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

1071980cookie-checkErgenekon’a 30’dan fazla yeni gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.