Ergenekon’a bugün devam ediliyor

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı ”Ergenekon” davasının bugünkü duruşması başladı.


Köksal Şengün’ün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen davanın bugünkü oturumunu başlattı.
Duruşmaya Veli Küçük, Sami Hoştan, Muzaffer Tekin ve Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar katıldı.


Öte yandan, girişinde güvenlik kontrolü yapılan duruşma salonunun bulunduğu binanın bahçesine gazeteciler ve avukatlar için 2 ayrı prefabrike oda yapıldı. Her birinin içinde çelik dolaplar olan bu odaların birini gazeteciler, diğerini ise avukatlar kullanacak.
Avukatlar ile gazeteciler, yanlarında getirdikleri diz üstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik eşyayı odalardaki dolaplarına koyarak kilitleyebilecek.


Avukatların da duruşma salonunun bulunduğu alana geldiği gözlendi. Davanın tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek de davayı izlemek için duruşma salonunun bulunduğu bölüme ulaştı.


REDDİ HAKİM TALEBİNE RET


Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 20 Ekimdeki duruşmada mahkeme heyetinin reddine ilişkin talepleri değerlendirdi. Mahkeme, taleplerin reddine karar verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, ”yetkisizlik” kararı verilmesi ve davada görevlendirilen savcıların değiştirilmesi yönündeki diğer bazı istemleri ise bugünkü duruşmada karara bağlayacağı belirtildi.

1068540cookie-checkErgenekon’a bugün devam ediliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.