‘Ergenekon’da 10 müebbet istemi

Ergenekon davasında, iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaayı okuyan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ”Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır” dedi.

Savcı Pekgüzel, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler’in de aralarında bulunduğu 10 sanığın TCK’nın 312/1’inci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, gazeteci Tuncay Özkan için de ağırlaştırılmış müebbet cezası talep etti.

Arslan’a 4 kez müebbet istemiSavcı, bunun yanı sıra 2007’de Ergenekon soruşturmasının başlatan, Ümraniye’de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit’in ve sonradan Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısıyla ilgili tutuksuz sanıklar Süleyman Esen ile Salih Kunter’in beraatini istedi.

Savcı ayrıca, Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren’in de aralarında bulunduğu 96 sanığın “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın “darbeye teşebbüs” ve “kasten adam öldürmek” suçlarından 2’şer kez olmak üzere toplam 4 kez müebbet hapsi istendi.

Bedrettin Dalan ve Turan Çömez’in de aralarında bulunduğu 5 firari sanığın dosyalarınınsa ayrılması talep edildi.

1376540cookie-check‘Ergenekon’da 10 müebbet istemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.