‘Ergenekon’da 3’ncü duruşma

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı ”Ergenekon” davasının 3. duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda bugün yapılacak.


Davanın bir önceki duruşmasında sanıkların tamamının birlikte yargılanmasına karar verilmesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başka davalar kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay dışındaki diğer 38 tutuksuz sanığı gazete, televizyon ve haber ajansları aracılığıyla duruşmaya davet etti.
Duruşmaya gelmeleri halinde, aralarında Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu ve İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever’in de olduğu tutuksuz 40 sanığın kimlik tespit işlemi yapılacak.


Duruşmada daha sonra, önceki oturumlarda bazı sanık ve avukatlarının iddianamenin satır satır okunması yönünde talepte bulunmaları dolayısıyla iddianamenin okunması bekleniyor.

1068760cookie-check‘Ergenekon’da 3’ncü duruşma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.