Ergenekon’da 9 polis tutuklandı

Soruşturması kapsamında emniyette gözaltında bulunanlardan 10’u sivil bazı kişiler adliyeye getirildi.


Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen 10 polis memurundan 1’i serbest bırakılırken, 9 polis memuru da savcılık tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları istemiyle  İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi.


Mahkemeye gönderilen Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, Servet Kaynak, Fahri Süslü, Muhterem Bağcı, Bülent Güngördü, Mehmet Dalagan, Kenan Temur, Zerran Atik ve Kemalettin Balcı, ”silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.


Soruşturma kapsamında savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen 4 askeri personel de tutuklanarak Hasdal’daki askeri cezaevine gönderildi.


Soruşturmanın tamamlanan kısmına ilişkin, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu 41’i tutuklu 86 sanık hakkında açılan dava ise sürüyor.


ÖZBEK ADLİYEDE


Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa  Özbek, sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır, Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce, Genel Başkan Yardımcısı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak ile sendika çalışanı olduğu öne sürülen Süleyman Erdinç İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

1072370cookie-checkErgenekon’da 9 polis tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.