‘Ergenekon’da flaş gelişme

Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, Erzincan Ergenekon davası ile ilgili olarak Başsavcı İlhan Cihaner’in tutuklandığı dönemde avukatlığını üstlenen Hamit Sekman ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Hüseyin Baydaş’ın ev ile işyerlerinde arama yaptırdı. Subay ve astsubayların da arandığı operasyonda bazı bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Radikal Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre; Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, geçen Perşembe günü Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararıyla Erzincan’a geldi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Baydaş ile oğlu Ç.B., Başsavcı İlhan Cihaner’in eski avukatı Hamit Sekman’ın evi ile işyeri arandı. Erzincan’da 2 iş günü kalan Aksakal’ın arama çalışmaları İl Jandarma Komutanlığında Binbaşı N.K., Jandarma İstihbarat Şube’de görevli 3 başçavuş, Merkez Komutanlığı’nda görevli bir albayın işyerlerinde de devam etti. Aramalarda Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bir savcı, Avukat Hamit Sekman’ın işyeri ve evinin aranmasında Baro Başkanı Avukat Can Tekin hazır bulundu.

İl Jandarma ve Merkez Komutanlığı’ndaki aramalara polis götürülmedi. Çok gizli tutulan soruşturma kapsamında bazı kişilere ait ev ve işyerleri de aramadan geçirildi. Bazı bilgisayar ve dokümanlara el konulurken, hiç kimse gözaltına alınmadı ve Başsavcı Vekili Taner Aksakal Cuma günü akşama doğru Erzincan’dan Erzurum’a gitti.

1250220cookie-check‘Ergenekon’da flaş gelişme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.