‘Ergenekon’da gizliliğe riayet edilmiyor’

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Çiçek, gazetecilerin ”Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin’in ifadesi olarak basına yansıyan iddialarla ilgili bir sorusu üzerine şöyle konuştu:


”Biz bu konuları burada konuşmadık. Zaten Bakanlar Kurulu’nun gündemine yargıyla ilgili bir konu, yargının sorunları dışında özel bir soruşturma veya kovuşturma kapsamında olan herhangi bir konu gelmez. Defalarca ifade etmeye çalıştık; şu an adına kamuoyun ne diyorsa o şekliyle siz algılayabilirsiniz, çünkü bizim hukukumuzda, yasalarımızda şu veya bu ad altında bir soruşturma yok. Soruşturma, soruşturmadır… Dolayısıyla bu davanın bir kısmı kovuşturma safhasındadır. Silivri’de yargılaması devam ediyor. Bir kısmı da soruşturma safhasındadır. Soruşturma safhası gizlidir. Maalesef bu gizliliğe riayet edilmiyor. Bu bilgi doğru da olsa, yazılması yanlıştır, yanlış da olsa yazılması daha da yanlıştır. Bunu neresinden tutup ne ile düzelteceksiniz. Bu tür soruları ne bize sorun, ne bir başka makama sorun. Sormanız gereken bir tek yer var, bir tek makam var o da hukuktur. Ceza Muhakemeleri Yasası’nı alırsınız, o yasa ne diyorsa sizin sorduğunuz soruların cevabını o yasanın içerisinde bulabilirsiniz. onun için gizlilik içinde yürütülen ve yürütülmesi gereken bir konu ile ilgili biz bunu ne Bakanlar Kurulu’nda görüşürüz ne de ben bu konuda cevap veririm.”


”Muhalefet ‘yargının yürütme tarafından yönlendirildiği, soruşturmayı polisin yaptığını, yargının devrede olmadığını, adeta intikam ve hesaplaşma duygusuyla soruşturmanın sürdürüldüğünü’ iddia ediyor. Bu iddialara ne diyorsunuz?” sorusuna ise Çiçek, “Bu iddialara aslında ben cevabı verdim. Bu iddiada bulunanlar eğer bu iddialarını teyit edecek bilgileri, belgeleri, delilleri varsa bunu ortaya koysunlar.’Türkiye bir hukuk devletidir’ diyoruz. Hukuku hep beraber işletelim. Ona yardımcı olalım. Bu iddiaların hiç birisini ciddiye almıyorum, hiç birisi doğru değil” dedi.
 

1072240cookie-check‘Ergenekon’da gizliliğe riayet edilmiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.