Ericsson gidici mi?

David Beckham’ın eşini aldattığı yolunda çıkan haberlerin ardından bu kez İngiliz Milli Takımı’nın İsveçli teknik direktörü Sven Goran Ericsson’un yaşadığı ilişki, Ada’da futbol gündemine oturdu. İngiltere Futbol Federasyonu yönetiminin, en geç bir hafta içinde Ericsson’un görevden alınıp alınmayacağına karar vereceği bildirildi.



Federasyon yöneticilerinden bir bölümünün, federasyonda görevli sekreterle ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra Ericsson’un hemen görevden alınmasını istedikleri, bazı yöneticilerin ise Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısızlığın ardından, artık yabancı bir teknik direktörle devam edilmemesi gerektiğini düşündükleri bildirildi.


Bu arada, 2003 yılının aralık ayında İngiltere Futbol Federasyonu ile sözleşme yenileyen Ericsson, bu sözleşme gereği görevden alınması halinde 21 milyon euro tazminat hakkının bulunduğuna dikkati çekti. İsveçli teknik direktörün sözleşmesinin 2008 yılına kadar geçerli olduğu ve yıllık ücretinin 6 milyon euro olduğu öğrenildi.


Fakat İngiltere Futbol Federasyonu avukatları sözleşmedeki bir başka maddede, Ericsson’un herhangi bir skandala neden olması durumunda sözleşmesinin tazminatsız olarak feshedilebileceğinin yazılı olduğunu iddia ediyor.
 

720610cookie-checkEricsson gidici mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.