Eriksson’a gazeteci tuzağı

News of the World adlı bulvar gazetesinin, Arap şeyhi olarak tanıtan editörü Mazher Mahmud’un bir futbol akademisi kurulması konusunda danışmalarda bulunma daveti üzerine menajerleriyle birlikte Dubai’ye giden Eriksson, gelecek planlarıyla ilgili ayrıntıları ve bazı milli futbolcular hakkındaki özel görüşlerini açıklayınca futbol dünyası karıştı.


Kendisini Dubai’deki yelken biçimindeki yedi yıldızlı Burj el Arab Oteli’nde ağırlayan şeyh kılığındaki gazeteciye, menajeriyle birlikte, Aston Villa kulübünü satın almasını öneren Eriksson iddialara göre, dünya kupası finallerinden sonra, bu kulübü çalıştırma konusunda da açık kapı bıraktı.


The Independent’de yer alan İddialara göre, Eriksson, bununla da kalmayarak, bazı futbolcularıyla ilgili özel görüşlerini de şöyle aktardı:


”Yoksul bir aileden gelen Manchester United’in yıldızı Wayne Rooney huysuz… Yine aynı takımdan Rio Ferdinand ‘zaman zaman tembel’, Michael Owen para için New Castle United’i seçti. Real Madrid’de oynayan David Beckham da mutsuz ve İngiltere’ye dönebilir…”


İsveçli teknik direktör, bir açıklama yaparak, işine yüzde yüz bağlı olduğunu, bunu İngiltere Futbol Federasyonu’na da ilettiğini ve destek aldığını; adları geçen futbolcularla da görüştüğünü ve aldığı karşılıklardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Eriksson’un menajeri ise olayı ”rezil bir tuzak” olarak niteledi.

787070cookie-checkEriksson’a gazeteci tuzağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.