Erkan Oğur ve Kahraman kardeşler geliyor

Kazum! ve Turquoise Arts’ın organize ettiği dev konserde yer alacak sanatçılar şöyle;


Erkan Oğur (kopuz, vocals), İsmail Demircioğlu (saz, vocal), Metin Kahraman (gitar, vocal), Kemal Kahraman (saz, vocal), Umut Kahraman (keman, vocal), Ahmet Tirgil (keman, vocal), Maviş Güneser (vocal). Türkiye dışında da hayranları bulunan sanatçılar Türkçe ve Kürtçe ezgilerini de seslendiriyorlar.


Konser destekçileri arasında; Finance International, Turkish Law & Human Rights Centre, Horizon Travel ve Ev Restaurant yer aldı. Ayrıca gruptaki sanatçılardan Metin ve Kemal Kahraman, 14 Nisan günü Brighton Komedia‘da sahneye çıkacak. 


Kazum! ve Turquoise Arts’tan yapılan açıklamada bir sonraki konser de yine dev isim Mercan Dede Londra’ya gelecek…


KENDİ ALANINDA DEV İSİMLER


Kendi alanlarının en iyilerinden olan müzisyenler Türkiye’de olduğu gibi yabancı basında da büyük övgüler aldı. Kendi dallarının en iyisi olan iki sanatçının özgeçmişleri şöyle:



ERKAN OĞUR: 1954 yılında Ankara’da doğan sanatçı, İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Türk Sanat Müziği bölümünden mezun oldu. Enstrüman ustası olan Oğur, ud, tanbur, bağlama, cümbüş ve keman gibi geleneksel çalgıları başarıyla çalmaktadır.


Doğu Anadolu’nun folk müziği ve Aşık Veysel gibi ozanların şarkılarıyla büyüyen sanatçı, 1960’larda Jimi Hendrix’i dinledi ve bu, yeni bir müzikal deneyimin başlangıcı oldu. Perdesiz elektrikli gitarın pasajları üzerinde kayma ve çeyrek tonların çalınmasına olanak tanıdı.


Müzik hayatına 1980 yılında çeşitli sanatçılara eşlik ederek başladı ve ilk albümü ‘Fretless’i 1994 yılında Almanya’da çıkardı. Bu albüme birkaç ilave ile 1996 yılında Türkiye’de ‘Bir Ömürlük Misafir’ adlı albümünü yayınladı ve aynı yıl Eşkıya filminin müziklerini yaptı. Bu albümünden sonra ‘Gülün Kokusu Vardı’ (1998), ‘Hiç’ (1999), ‘Anadolu Beşik’ (2000) ve en son albümü olan Fuad’ı (2001) müzikseverlere sundu.


Türkiye’nin en özgün müzisyenlerinden birisi olan Oğur, içlerinde perdesiz gitarın da bulunduğu birçok gitar ve telli çalgıları kendisi, kendi amaçları doğrultusunda üreten büyük sanatçılardan birisidir. Sanatçı, müziğe yalnız Türkiye’de değil dünya çapında da farklı zevkler ve tınılar getirdi.


Anadolu ezgilerindeki hümanizmi, sufice bilgeliği, erdem arayışını yansıtan albümler yapan başarılı sanatçı, Türkiye dışında bir çok festivallere katıldı ve bir çok değerli cazcılarla sahneye çıkıp kayıtlar gerçekleştirdi. Türk folk müziğinden yola çıkarak bu müziğe büyük katkılar sağladı.
      
İSMAİL HAKKI DEMİRCİOĞLU: Türk Halk Müziği’nin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu, 1957 yılında Rize / Pazar’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Pazar’da okuyan Demircioğlu, 1980’de İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Temel Bilimler Bölümü’ne girdi, 1984’te mezun oldu. 1984 – 1986 yılları arasında Ruhi Ayangil’in Türk Müziği Orkestra ve Korosu’nda bas olarak çalıştı. Sanatçı, 1987’de Ruhi Su Dostlar Korosu’nda, Timur Selçuk ve Sarper Özsan’ın çalıştırdığı dönemde, yine bas olarak çalışmalara katıldı.


Bu dönemde ‘Türkülerimiz’ ve ‘Sırdaş Türküsü’ isimli iki albüm çıkaran Demircioğlu, 1998’de ‘Gülün Kokusu Vardı’ ve 2000’de ‘Anadolu Beşik’ adlı albümlerde yakın dostu Erkan Oğur’a eşlik etti. ‘Anadolu Beşik’ albümünde ağırlıklı olarak Doğu bölgesinin tınıları hâkim. Kul Hüseyin’in pek bilinmeyen nefes’i ‘Zamanede Bir Hal’, Pir Sultan Abdal’dan ‘Karşıda Görünen Ne Güzel Yayla’ Erkan Oğur’un yanık sesine pek yaraşan Elazığ yöresi türküsü ‘Bir Şuh-i Sitemkâr’, ‘Kul Ahmet’ten ‘Seher Yeli’ gibi örneklerle albüm, geçmişin mucizesinin bugüne taşındığı bir mücevhere dönüşüyor. 


Kazum! and Turquoise Arts are delighted to present
Erkan Ogur & Ismail Demircioglu + Metin and Kemal Kahraman Band
Wednesday 13th April, 7.45pm – 10.30pm
Queen Elizabeth Hall, South Bank Centre, London SE1
Tickets: £22.50 £20.00 £17.50 £15.00 
Box Office  08703 800 400
www.rfh.org.uk, Or call 07966 452557 / 07799 250307  


FOTOĞRAFLAR: Erkan Oğur ve İsmail Demircioğlu, Erkan Oğur

779430cookie-checkErkan Oğur ve Kahraman kardeşler geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.