Erkek kendi eşini seçerken

Teori: Erkekler, kendi eşini seçerken kadınların geleneksel olarak oturma ve çevreyi beklemelerini sanmak, kadınların yüzündendir.


ERKEK KENDİ EŞİNİ SEÇERKEN, KADINLAR OTURUR VE BEKLER.


Hepimiz, “dünyanın erkek dünyası” olduğundan yakındığımızı biliyorsunuz. Peki, öyle… Etrafınıza bakın. Erkekler, çoğu zaman patrondur.  Zamanın çoğunda daha iyi bir ilişki içindedirler. Oynamaya ve korumaya alışıyorlar. Gerçekten “yaşamak” için artık karşı koymuyorlar. Erkek çocuk!


Gerçekten o, erkek dünyasının dışındadır. Fakat durup  hiç niçin öyle olduğunu merak ettik mi? Şunu demek istiyorum: Evrim ve erkek başlangıcı ve türünü koruma v.s. v.s.  teorisinin dışında.


Çok uygun olmayan bir olay olan “erkekler Mars’tandır” bile ötesinde .   Fakat daha fazla bilgi sonra verilecektir. Kadınlar yüzünden orasının bir erkeğin dünyası olması mümkün müdür?  Konu ettiğimiz erkekler bu değil. (erkekler, sağladıklarından genellikle daha iyi ama zararı yok, daha derinlerde içleri çoğunlukla yumuşaktırlar.) Hayır, o, en başa  koyduğumuz erkeklerle ilgilenme yöntemi değildir. Kendi kendimize ve diğer kadınların yorumladığı  yöntemdir.  Çok daha önemlisi, diğer kadınlar.  İki erkek arasındaki arkadaşlığa dikkat edin.


Bu,  geçenlerde bir erkeğin ağzından geldi:


“A kızı ve B kızı arasındaki arkadaşlığı anlamak sevimli  derinliktedir. Onlar, daima birliktedir ve daima kıkır kıkır gülerler ve birbirlerinin  sırlarını bilirler. Fakat, eğer birinin diğerinden daha çok veya daha iyi  bir şeyi olursa, genellikle  birbirlerini kıskanırlar. Oysa,  herifler, iyi, ben gerçekten arkadaşım iyi olduğu zaman  iyiyim v.s.  “Bunu kızlarla yüzleştirelim, kadınlar kincidir ve bu olduğu gibi gerilememizin büyük bir parçasıdır.


Erkeklerin yaptığı gibi birbirimizi tutabilirsek hakikaten, -diğer kaynaklarımızın tümüyle- en üstte oluruz. Onun hakkında düşünün. “hızlı”, “pasaklı ve pis kadın”, “esrarengiz”, “gözü dışarıda”  veya  (‘G’)  birbirlerinin üstüne hergün giden  etiketleri  kim koydu?
Giysi duyarlılıkları gibi saçma, anlamsız temel üzerinde diğer kadınlardan kim sakınır?


Genellikle nüfuz edilmeyen hizipleri kim oluşturuyor?  Nadir olarak, eğer varsa, erkekleri  yap, onu yap. Başka bir erkek arkadaşım,  kadınların sinsiliği hakkında ilginç bir  teorisi var.


Şöyle diyor:  Erkekler kendi eşini seçerken kadınların geleneksel olarak oturma ve çevreyi beklemelerini sanmak  kadınların yüzündendir.


Dolayısıyla, erkekler arasındaki yarışma daha çok açıktır. Gizli cereyanlar, kadının cinsiyetiyle gizlidir. Belki de, fakat emin olmadan, bugün ve bu çağda, bir kadın bir erkeğe  doğru ayağa kalkabilir ve ona doğru yürüyebilir ve “Hey, ben senden hoşlanıyorum” der.  Biz onun ötesinde olabilir miyiz? Bunun yanında, evlenme ve ilişkilerde bize hala önemli iken, artık onlar hepsi olabilir ve hayatın tamamını bitirir. Bugün, bir “erkek yakalamak” ve “elde tutmak”’tan  başka , kariyerimiz,  özlemlerimiz, ilgilerimiz, nedenlerimiz ve şirketlerimiz var.


Kendi açımızdan , kuvvetli,  meraklı, cezbedici, yardımsever bir iri parçaya  sahip olmak için sevemiyeceğiz anlamına  gelmez, fakat, artık yeterli değildir veya basitçe ne için yaşıyoruz!


Bunun yanında, eğer erkekler kendi eşlerini seçerse biz de öyle yaparız. –Buna rağmen hiçbir erkek  kendisinin de gerçekten seçildiğinin farkına  varmaz!   (Bu modernlik değildir ve taş devrinden  beri devam etmektedir.)


Öyleyse,  sinsilik niçin? O, biz kadınlar onun ötesinde tekamül ettiğimiz  zaman hakkında değil midir? Eğer yaptıysak, farzolunduğu gibi erkekler ve dünya tarafından neden olan sorunlarımızın yarısı,  otomatik olarak çözülecek, veya iyiniyetle … daha çözülmeyecek.


Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com   


E-mail: [email protected]


*İngilizce’den çevrilmiştir.


 



 

688090cookie-checkErkek kendi eşini seçerken

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.