Erkekler günlük tutmayı sevmez

Erkekler genellikle günlük tutmaz. Günlük tutma işi biz kadınlara mahsustur. Erkekler dış dünyayı hatırlamak için günlük tutarlar, kadınlar kendi özellerini hatırlamak için.


Erkekler günlük tutmaz, çünkü günlük tutmayı hafızalarına hakaret sayarlar.


Günlük tutmazlar. Çünkü her erkek bu günlüklerin ilerde aleyhine delil olabileceğini düşünür.  İçgüdüsel olarak yapar bunu. Karısına, sevgilisine açık vermek istemez.


Erkekler günlük tutmaz, çünkü erkekler için günlüklerin delil niteliği yoktur. Bir erkek öleceğini bilse eline günlüğünü alıp “bak sen o zaman bunu demiştin” demez.


Günlük tutmazlar. Çünkü zamanı geldiğinde kendileri ve hataları ile yüzleşmekten korkarlar


Erkekler günlük tutmaz, çünkü düzenli olarak bir iş yapmaktan çabuk sıkılırlar. Arşiv ya da ilerde kitap haline dönüştürmek istedikleri hatırlarını ise yazmak yerine ses kaydı ya da görüntü kaydıyla yapmayı tercih ederler.


Vel hasılı kelam biz sözel bir toplumuz. Günlük tutmak bizim genetik kodumuzda yoktur. Günlük tutmak yetişirken aldığımız hayat derslerine de aykırıdır.


Dikkat ettim de, benim tanıdığım günlük tutan erkeklerin hiçbiri Türk değil. En son Benjamin Button’un günlüklerini okuduk, daha doğrusu seyrettik. Ama o da tuhaf hayatı nedeniyle günlük tutacak bir adam olduğu için, onu es geçiyorum.


Bir de çocukken siyah beyaz televizyonumuzdan izlediğimiz “Walton Ailesi” adlı dizideki Küçük John günlük tutuyordu. O da büyüyünce yazar oldu zaten.


Günlük tutan erkekler kervanına son olarak Mustafa Balbay katıldı.


Daha önce de eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı söylenen darbe günlüklerine tanık olmuştuk.


Darbe günlüklerinden sonra Mustafa Balbay’ın günlükleri de Ergenekon iddianamesine girdi. Bu günlükler, darbe söylentileri için kanıt olarak gösteriliyor.


Bu ülke pek çok darbe gördü. Ne yazık ki bu darbelerin hiç biri sorgulanıp, yargılanmadı. Şimdi yapılmayan ve belkide hiç yapılmayacak ya da yapılamayacak bir darbenin mahkemesi yürütülüyor.


Hem de günlüklerle…


Darbe bağıra bağıra yapılmaz, gizli yapılır.


Darbe yapacak adam günlük de tutmaz.


En azından darbe yapıncaya kadar ortada delil bırakmaz.


Yanılıyor muyum?

669800cookie-checkErkekler günlük tutmayı sevmez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.