Erkekler / Kadınlar…

Kısa baş döndürmeleri dışında sokaktan geçen onları hiç ilgilendirmiyor gibiydi. Sokak köpekleri bile başlarını kaldırıp bakmıyorlardı. Kediler yaramazlıklarını üzerinden atmamışlardı, sıcak kedilere dokunmuyor gibiydi. Küçükleri oyun oynarken, büyükleri yemek kavgasında gibi etrafa dikkatli bakıyorlardı, genelde bankta oturanlara dik dik bakarken rastlamak şaşırtıcı olmasa gerekti.


Bankta oturanlara dikkatlice baktığımı hissettiğimde şaşırdım, çünkü bende genelde onlar gibi etrafıma duyarsız sıcağın etkisi ile yürür bulurdum kendimi. Sokak sıcağın etkisi ile olacak daha sıcak geldi bana, gölgeler serin bir hava hakim olsa gerekti, çünkü bankta oturanlar sıcaktan şikayetçi gözükmüyorlardı.


Sokakları var eden şey binalar ve etrafına kurgulanmış parklardır. Eski çağlarda yolları belirleyenler artık yoktur, bugün yollar ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanmıştır. Fakat ülkemizde sokakları binalar yapıldıktan sonra bırakılan boşluk gibi algılıyorum. Modern şehirciliğin gereği yollar yerine kaldırımı olmayan, dar bir alandan nereye açılacağı bir bakışta belli olmayan sokaklar eski yerleşim birimlerinde varlıklarını koruyorlardı. Modern yerleşim alanlarında bir cetveli sokakta görmezsiniz ama hissedersiniz!


Sokaklarda dikkatimi çeken gölgede oturan erkekler ve kadınlar olmuştur. Erkekler bacaklarını olağanca açmış bir biçimde otururken, (erkekler sanki iki kişilik yeri kaplarcasına oturuyorlardı.) kadınlar ise derli toplu, bacaklarını iyicene birleştirmiş ya da ayak ayak üstüne atar vaziyette otururken gördüm. (Sanki yer aldıkları alanı ekonomik kullanan hatta yarım bir insanın yer kaplayacağı alan kadar ile yetinir gözüküyorlardı.) Kadınlar erkeklerin işgal alanın dışında daha çekingen bir yapı gösteriyorlar ve kendileri için verilmiş alan ile idare ediyor gibiydiler. (Kadınlar erkelere göre daha az yer kaplamaları onların sadece Barby Bebe vücutlu oldukları anlamı çıkmaz!)


Erkekler neden ayaklarını birbirinden çoook ayırarak otururlar? Genetik mi, kültürel mi, yoksa göstermek istedikleri bir şey varda onu göstermek için mi öyle oturuyorlar?


Yatakta cinsel ilişkiye girerken bacaklarını birbirine yaklaştıranlar; parklarda, kahvelerde ya da her hangi bir yerde otururken bacaklarını olabildiğince abratarak açarak oturmasını nasıl açıklayabiliriz?


Kadınlar için ise tersi söz konusudur, olabildiğince kendilerini küçültürler, alanı en olabilecek en küçük parçasını kullanırlar. Onlar etek giyindikleri için belki öyle oturuyor diye düşünebiliriz, çünkü etek altına meraklı çok erkek var bu toplumda. Etek altı fotoğraf çekenler nedense genelde üniversite mezunu ya da kariyeri olan erkekler oluyor! (Polis tarafından suçüstü yakalananlar ile ilgili okuduğum gazete haberlerinden bu sonucu çıkardım, benim şahsi görüşümdür.) Erkeklerin rotgenciliğine karşı geliştirilmiş bir savunma mekanizması olarak düşünelim. Doğal olarak kadınların bu davranışının nedeni mantık içinde açıklayabiliriz. Fakat ya erkekler?


Ey okur! Sana bu bir ödevdir, ben gözlemlerimi paylaştım, senden bu konu hakkındaki düşünceni yaz! Bakalım bu erkelerin bu davranışını ortak düşünerek bulabilecek miyiz


http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com


 


 

709630cookie-checkErkekler / Kadınlar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.