”Erken seçime ‘Evet’ deriz…”

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili bir grup kararı alınamayacağını belirterek, ”Ama Sayın Baykal, bir grup kararı açıklamıştır. Sayın Baykal, tüm CHP milletvekillerinin iradesini hiçe saymış, kendi iradesiyle bütünleştirmiştir. Bize isnat ettiği suçu, kendisi işlemektedir” dedi.


CHP Genel Başkanı Baykal’ın, hiçbir milletvekilinin Genel Kurula katılmayacağını dikte ederek, adeta milletin vekillerinin iradesine ipotek koyduğunu öne süren Başbakan Erdoğan, ”Onları ipotek altına almıştır. Bu da onların geleneğinde var” diye konuştu. 


 “PARLAMENTO SINAVI BAŞARIYLA VERECEK”


Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle “milletvekillerinin büyük bir haysiyet sınavı verdiğini” savunarak, “Dün gece Başbakan’ın çok içli dışlı olduğu ve bütün Türkiye’nin tanıdığı bir işadamı arkadaşının bir milletvekilimize, ‘maddi, manevi ne istiyorsan söyle, yalnız Meclis’e gir’ dediğini biliyorum. Para gücüyle, çıkar vaadiyle cumhurbaşkanlığı seçimi…” diye konuştu.


Baykal, CNN Türk’te katıldığı Ankara Kulisi programında cumhurbaşkanı seçimine yönelik soruları yanıtladı.


“367 tartışmalarına” yönelik bir soru üzerine, “Tarihi bir gün yaşandığını” belirten Baykal, “Bir cumhurbaşkanlığı seçimi bu kadar yanlış, bu kadar dağınık, nereye varacağı öngörülmeden yönlendirilmemişti. Bir karmaşa içindeyiz şu anda” dedi.


Baykal, Başbakan’ın daha önce “367 önemli değil” dediğini belirterek, “Önemli değilse şimdi niye çırpınıyorsun o zaman? Niye? Çünkü bu ciddi, önemli bir hukuki düzenleme” dedi.


ANAVATAN ve DYP Genel Başkanlarını da kutladığını, onların da büyük bir haysiyet sınavı verdiğini ve şu ana kadar gayet sorumlu ve dürüst bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Baykal, “Umut ediyorum parlamento bu baskılara direnecektir ve 367 bulunmayacaktır ve biz Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Anayasa Mahkemesi’nin alacağı karar da artık herkesi bağlayacaktır” diye konuştu.



 

1041770cookie-check”Erken seçime ‘Evet’ deriz…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.