Ermeni lobisi tırmanıyor…

ABD Kongresi’nin üst kanadı olan 100 sandalyeli Senato’da 32 üye, Ermenilerin sözde soykırımın anma tarihi olarak kabul ettiği 24 Nisan’da Bush’un yapacağı açıklamada, ”Ermeni soykırımını” tanıması çağrısında bulunan bir mektubu Beyaz Saray’a gönderdi.
Aynı şekilde, Kongre’nin alt kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin 175 üyesi de Bush’u sözde soykırımı tanımaya çağıran ve kısa süre içinde Beyaz Saray’a iletilecek bir mektubu imzaladı.

Washington’daki gözlemciler, Başkan Bush’un bu yılki açıklamasında da sözde soykırım iddialarını tanımasının beklenmediğini belirtiyorlar.

TÜRKLERDEN KARŞI PROTESTO

ABD’deki Türkler ise Ermenilerin bu girişimlerine karşılık 24 Nisan tarihinde Beyaz Saray önünde ”karşı protesto” gösterisinde bulunacak. New York ve New Jersey’den kalkan otobüslerle Washington’a ulaşacak Türkler, Beyaz Saray önünde, Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı sonunda katlettiği Türkleri anacak. Edinilen bilgiye göre, ABD’deki Türklerin bu girişimini öğrenen Ermeni lobisi de Washington güvenlik birimlerinden aynı yerde sözde soykırım gösterisi yapmak üzere izin aldı.

1104050cookie-checkErmeni lobisi tırmanıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.