Ermenistan’da ordu ve hükümet karşı karşıya

Ermenistan basını, ordunun hükümetin “ivedilikle istifasını” talep ettiğini duyurdu.

Ermeni basınında yer alan haberlere göre, Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay İkinci Başkanı Tiran Kaçaryan’ın görevden alınmasına “net şekilde karşı çıktığını” söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, “Ermenistan Başbakanı ve hükümeti, Ermeni ulusu için kritik önem taşıyan mevcut kriz durumuyla ilgili makul kararlar alabilecek durumda değildir” denildi.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin “görevdeki yetkililerin ordunun itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına hoşgörü göstermeyeceği” vurgulandı.

PAŞİNYAN’DAN SOKAĞA DAVET

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Ordu hükümetin istifasını talep ederek darbe girişiminde bulundu, destek için halkımı meydanlara davet ediyorum Paşinyan, ordunun hükümetin istifasını istediğini ve darbe girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında halkı kendisine destek vermeleri için başkent Erivan şehir merkezinde toplanmaya çağırdı.

Rus Interfax ajansı, Paşinyan’ın genelkurmay başkanının görevden aldığını duyurdu.

Dağlık Karabağ’da Eylül ayında başlayan çatışmaların ardından Ermenistan, 1990’ların başından bu yana işgal altında tuttuğu toprakların büyük bölümünden çekilmeyi kabul etmiş ve bu anlaşma sonrası Paşinyan’ın istifası talebiyle protesto gösterileri başlamıştı.

2495850cookie-checkErmenistan’da ordu ve hükümet karşı karşıya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.