Ermenistan’da seçim sonrası gerginlik

Muhalefetin kent merkezindeki Özgürlük meydanında yaklaşık 10 gündür süren gösteri, sabah saatlerinde aralarında askeri birliklerin de bulunduğu güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı ve meydan güvenlik güçleri tarafından kordon altına alınarak göstericilerin toplanması engellendi.

Ter Petrosyan’ın seçim bürosu çalışanları, halen Fransa’nın Erivan Büyükelçiliği yakınında toplanmaya çalışan muhalefet yanlılarının gösterileri sürdüreceklerini ifade ederken, bu bölgede de güvenlik güçlerinin toplanmaya başladığı bildirildi.

Polis yetkilileri de öğle saatlerinde düzenlenen basın toplantısında, ”Özgürlük meydanındaki göstericilere silah dağıtılacağı yönünde ihbarlar geldiğini, bu nedenle müdahale edildiği” bildirildi.

Meydandaki göstericilerin güvenlik güçlerine taş, şişe, demir sopalarla mukavemet gösterdiğini belirterek, müdahale sonrasında göstericilerin üzerinden çok sayıda silahın ele geçirildiğini ileri sürdü.

Olaylar sırasında 20 kişinin gözaltına alındığını, bazı kişilerin halen arandığını ifade eden yetkililer, ayrıca konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Basın toplantısı sırasında ayrıca, göstericilerden elde edildiği bildirilen tabanca, el bombası, kullanılmaya hazır molotofkokteyli gibi malzeme sergilendi.

FOTOĞRAF: Muhalefet lideri Levon Ter Petrosyan ev hapsine alındı

1167670cookie-checkErmenistan’da seçim sonrası gerginlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.