Erol Günaydın’ı yitirdik

İSTANBUL – Türk tiyatro ve sinemasının en büyük isimlerinden Erol Günaydın, 79 yaşında hayatını kaybetti. Günaydın’ın vefatını kızı Günfer Günaydın, ”Babamı kaybettik” diyerek Twitter’dan duyurdu.

Günaydın’ın kızı Günfer Günaydın, babasının bir süre önce Bodrum’dan İstanbul’a sevk edildiğini, babasının vefat haberini aldıktan sonra hastaneye gittiğini çok üzgün olduğunu ifade etti.

Erol Günaydın, Bodrum’da 6 Eylül’de KOAH alevlenmesine bağlı gelişen solunum ve dolaşım ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınmış, 22 Eylül’de İstanbul’a sevk edilmişti.

SAHNEDE BİR ÖMÜR

1933’te Trabzon Akçaabat’a dünyaya gelen Günaydın, tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başladı. Günaydın, 1955’te Haldun Dormen Cep Tiyatrosu’nda ”Papaz Kaçtı” adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına giriş yaptı.

1960’da ‘Yeşil kurbağalar’ ile ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra dizilerde de oynadı.

Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, seslendirmeleri ve canlandırdığı diğer pek çok karakter ile tiyatronun büyük ustalarından kabul edilen Günaydın’ın nehir-söyleşisi 2007 yılında ‘İki Kalas Bir Heves’ adında kitaplaştırılmıştı.

Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Güzel Bir Gün İçin’ filmiyle , En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

1360560cookie-checkErol Günaydın’ı yitirdik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.