Erol Parlak ayakta alkışlandı

Açık Gazete Gecesi’nin onur konuğu olarak katılan ve gecenin sonunda sahne alan Prof. Dr. Erol Parlak Neşet Ertaş, anonim ve kendi eserlerini havalandırdı, kendi geliştirdiği “şelpe” tekniğinden örnek sundu.

Açık Gazete 12 Aralık Cumartesi akşamı Tottenham’daki DAY MER Salonu’nda düzenlediği geceye 150’ye yakın konuk katıldı.

Adım Adım Londra’nın yapımcısı Neslihan Çakır, sunduğu gecede Kanuni Naci Göçen ve ritim sazda Cemil Güzelcümbüş’ün sanat müziği şöleninde solist olarak da yer aldı. Gecede; Erol Parlak’tan önce Onur Çabuk, Anıl Duman, Dursun Can Çakın, Bülent Demirci ve Murat Sezgin sahneye çıkarken “Harika çocuk” Ezo kemanıyla “resmi olmayan rekor denemesi” yaptı, Kıbrıs kökenli sanatçı Osman Balıkçıoğlu da skeçleriyle geceye renk kattı.

Gecenin Açılış konuşmasını yapan Neslihan Çakır, sanatçıların Açık Gazete’ye destek amacıyla sahneye çıktıklarını belirterek geceye katkı sunan başta DAY MER olmak üzere Tulip Holidays, TFC, Antepliler, İstanbul Restaurant, Taş Mağara, Roneford, Aktüel Fotoğrafçılık ve Quality Life’a gazete adına teşekkür etti.

“TOPLUMUN RENKLERİ BİR ARADA”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu da siyasi ve ekonomik olarak bağımsız bir gazete olarak ayakta kalabilmenin bir başarı olduğunu belirterek, “Mesleğe adım atalı 40 yıl olmuş. Gazetecilik serüvenim boyunca ekonomik olarak bizim değirmene hep başka değirmenlerden su taşıdım. Kasaplık, çiçekcilik hatta tabelacılık bile yaptım ama meslekten inadına hiç kopmadım” dedi.

Toplumda iz bırakanları biraraya getirmekten memnun olduğunu vurgulayan Eskioğlu gecenin bazı konuklarını da şöyle tanıttı:

“Toplumun ilk vicdani redcisi nam-ı diğer Mimi Dayı, Mehmet Karafistan’ın yiğeni aramızda. Mimi Dayı 2’nci Dünya Savaşı’nda İngiliz ordusuna katılmayı reddettiği için 6 ay hapis yatmıştı. 1950’lerde Kıbrıs’ta faşistlerin ölüm listesindeki devrimci sendika PEO üyesi Kamil Ahmet de burada. 1970’lerde permili işçi olarak gelen ve 1973’de kötü çalışma koşullarından dolayı 6 ay veremden sanatoryumda yatan Mustafa Ali’nin bilgisayar mühendisi torunu Hakan Bilgiç ve ailesi de aramızda. Toplumumuzun mihenk taşı 1973 Wimpy Grevi’nde yer alan Mustafa Dil, Baki Düzgün ve Mustafa Topkaya da aramızda. Londra Regency Üniversitesi’nde Bölüm Başkanı İbrahim Sirkeci ve Middlesex Üniversitesi Bölüm Başkanı Mehmet Ali Dikerdem de konuğumuz. 68’ler, 78’ler ve 88’ler ile 2004’lü kızlarım da burada. Biz insan hakları, adalet, özgürlük ve kardeşliği ilk kez 1789 Fransız Devrimi’nden öğrenmiştik. Bugün Suriye ve Afrikalı göçmenler aç ve açıkta çamurda yaşıyor. Robespierre’nin torunları sınıfta kaldı. Onlara Londra’dan battaniye ve çadır götüren yiğit arkadaşlarım da burada. Hepiniz hoşgeldiniz…”

FOTOĞRAFLAR MEHMET ER

Prof. Dr. Erol Parlak havalandırdığı türkülerle gönülden gönüle bağ kurdu…

Hem icracı hem akademisyen olan Prof. Dr. Erol Parlak kendi geliştirdiği şelpe tekniğinden örnek sunarken

-Prof. Dr. Erol Parlak Açık Gazete Gecesi’nde ayakta alkışlandı…

İNgiltere Türk Dernekleri Federasyonu ve Atatürkçü Düşünce Derneği de gecedeydi…

Gecedeki çekilişin son hediyesi Tulip Holidays’ten uçak biletinin taliplisini DAY MER sözcüsü Ahmet Sezgin belirledi…

Su ve Defne piyango biletinde yarıştılar… İkiz kardeşler gecenin başarılı sunucu Neslihan Çakır ile…

“Harika Çocuk” Ezo Sarıcı Açık Gazete gecesinde konuklardan büyük alkış aldı.

Murat Sezgin, Açık Gazete için çaldı…

Neslihan Çakır, Eskioğlu ve Maviş Fachs

Gelibolu ve Çanakkale İnternasyonal Derneği yöneticileri de yer aldı…

Yaşarken heykeli dikilen sanatçı Osman Balıkçıoğlu yine güldürdü…

Onur Çabuk, Anıl Duman, Dursun Can Çakın ve Bülent Demirci dörtlüsü büyük beğeni topladı…

Gecede gazeteci Erem Kansoy, Irak’ta çektiği zafer işareti yapan Kürt çocuğun fotoğrafını meslek dayanışması olarak Eskioğlu’na hediye etti.

DAY MER ekibi her zaman olduğu gibi gecedeydi…

Başarılı medyacı, korist ve sunucu Neslihan Çakır, sevilen sanat müziği eserlerini icra etti

Eskioğlu, “Robespierre’nin torunları sınıfta kaldı. Fransa’daki göçmenlere Londra’dan battaniye ve çadır götüren yiğit arkadaşlarım da aramızda” dedi.

DAHA ÇOK FOTOĞRAF KISA SÜRE SONRA EKLENECEK

855870cookie-checkErol Parlak ayakta alkışlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.