Eroğlu, Ameliyat için Ankara’ya geldi

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Ercan Havaalanında basına yaptığı açıklamada, Yakındoğu Üniversitesi(YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde Prof. Dr. Ali Otto’nun yaptığı kontrollerde kalbinde bir damarında tıkanıklık olduğunun ortaya çıktığını ve cerrahi müdahale yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Sağlığına kavuşmak için Ankara’ya gittiğini belirten Eroğlu, kısa sürede iyileşerek döneceğini ve Kıbrıs müzakerelerine kaldığı yerden devam edeceği ümidini taşıdığını söyledi.

Ameliyatın büyük ihtimalle yarın olacağını, bugünse gerekli kontrollerin yapılacağını kaydeden Eroğlu, bugün ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretine geleceğini söyledi.

Ameliyattan bir hafta sonra KKTC’ye döneceğini ifade eden Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinde bir boşluk olmayacağını, sadece liderler arasındaki müzakere tarihinin etkileneceğini, Özel Temsilcisi Kudret Özersay ve ekibinin müzakereleri devam ettireceğini kaydetti.

Eroğlu’nu havaalanından KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Hasan Bozer, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, bakanlar ve çok sayıda askeri sivil yetkili ile ailesi ve sevenleri uğurladı.

Derviş Eroğlu’na Özel Kalem Müdürü Göktürk Ötüken, eşi Meral Eroğlu ve özel doktoru Dr. Derviş Oral eşlik ediyor.

1271790cookie-checkEroğlu, Ameliyat için Ankara’ya geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.