Eroğlu: Bu bir tufan belirtisi

Bakan Eroğlu, DSİ İstanbul Bölge Müdürü Cüneyt Gelek ile Silivri Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, Kaymakam Mesut Demirkol’dan bilgi aldı.

Eroğlu, bir gazetecinin hasara ilişkin sorusu üzerine, ”Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Silivri ve Selimpaşa’da toplam bin 600 ev ve iş yerinde hasar var” dedi.

Menfez ve köprülerle ilgili sıkıntıların da olduğunu ifade eden Eroğlu, bunun taşkınların yaşanmasındaki bir başka sebep olduğunu vurguladı.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin dere ıslah çalışmalarında hesap hatası yapılıp yapılmadığı şeklindeki sorusu üzerine, dere ıslah çalışmalarının belli bir debiye göre hesaplandığını, 500 ya da bin yılda bir görülecek debiye göre hesap yapmanın mümkün olmadığını belirtti.

Bin ya da 2 bin yılda bir oluşabilecek debilere göre hesap yapılması durumunda, her yerin dere yatağı konumuna geleceğini ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bir yılda yağacak yağışın neredeyse üçte biri, 48 saatte yağdı. Bu hakikaten bir tufan belirtisidir. Buna ne Türkiye’de ne Amerika’da ne de hiç bir yerde alınacak önlem yoktur. Ama mühim olan hasarı asgariye indirecek tedbirler almaktır. Burada herkesin eksikliği var. Bir defa imar planında eksiklikler var. Dere yatakları işgal ediliyor. Hükümetimiz bu konuda güzel bir çalışma yaptı. Artık sadece yapanlar değil, buna göz yumanlara da cezai müeyyide var. Bundan sonra inşallah kaçak yapılaşma olmayacak. Yaşanan üzücü olaylarda herkesin bir hatası vardır.”

Hükümetin bu işin takipçisi olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, sözlerini, ”Konuyu, pazartesi günü muhtemelen Bakanlar Kurulu’nda gündeme getireceğiz. Biz sorunlara köklü çözüm bulmaktan yanayız. Ama bu konuda mali idarelerin de elini taşının altına koyması gerekir, böylece sorun çözülür” diyerek tamamladı.

1217950cookie-checkEroğlu: Bu bir tufan belirtisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.