Eroğlu-Hristofyas ailesi yemekte tanıştı

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelerde Eroğlu-Hristofyas dönemi bugün (26.05.2010) başlıyor.

Liderler, ilk görüşmeyi saat 10’da gerçekleştirecek.

Liderlerden “Anlaşma Niyeti” Mesajı

Müzakere masasından önce akşam yemeğinde ilk kez buluşan Eroğlu ve Hristofyas anlaşma niyetinde oldukları mesajını verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Lider Dimitris Hristofyas, dün (25.05.2010) Lefkoşa Ara Bölgedeki akşam yemeğinde bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’ın davetiyle düzenlenen yemeğe lider eşleriyle, özel temsilcileri Kudret Özersay ve Yorgos Yakovu da katıldı.

Hristofyas: “Geçmişi, Şimdiyi ve Geleceği Konuştuk”
Liderler bu tanışma yemeği öncesi basına poz verdi. Bir buçuk saatlik yemeğin ardından Hristofyas, hem kendileri hem de eşlerinin karşılıklı görüşüp tanışma fırsatı bulduğunu ve dostane bir ortamda akşam yemeği yediklerini söyledi.

“Geçmişi, şimdiyi ve geleceği konuştuk” diyen Rum lider, kendisinin hiçbir zaman Eroğlu’nun davetini reddetmediğini belirtti.

Eroğlu: “İki Tarafın da Niyeti Bir Anlaşma”

Eroğlu da çok olumlu bir ortamda geçtiğini belirttiği yemekte iki tarafın birbirini daha iyi anlama ve tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

İki tarafın da niyetinin bir anlaşma olduğunu kaydeden Eroğlu, önemli olanın bu niyetin anlaşma masasında da devam etmesi olduğunu söyledi.

İki lider sosyal içerikli buluşmaların sürebileceğini ifade etti.

Eşler Arasında “Kayıp Erkek Kardeş” Sohbeti

Bu arada ev sahibi Downer da yemekte siyasi konuşmalar yapılmadığını, liderlerin eşleri Meral Eroğlu ve Elsi Hristofyas arasında kayıp erkek kardeşleriyle ilgili ilginç bir sohbet geçtiğini kaydetti.

Eroğlu ve Hristofyas’ın bugün (26.05.2010) oturacağı müzakere masasındaki ilk gündem maddesi ise mülkiyet olacak.

1245260cookie-checkEroğlu-Hristofyas ailesi yemekte tanıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.