“Eroğlu, Kıbrıs sorununu bilmiyor”

18 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimine bağısız aday olarak katılan Talat, seçim çalışmaları için Türkiye’den getirilen seçim otobüsünde açıklama yaptı.

Derviş Eroğlu’nun, kendisine yönelik kullandığı, müzakerelerde ”Tek egemenliği kabul etmekle devleti inkar etti” sözlerini ”komik iddialar” olarak niteleyen Talat, ”Kıbrıs sorununu bilmiyor, uluslararası ilişkileri ve hukuk bilmiyor. Onun için böyle konuşuyor. Halbuki bilseydi, federal bir çözümün, üstelik tek uluslararası kimliği olacak bir çözümün tek egemenliği olacağını da bilecekti” diye konuştu.

Çözüm vizyonu varsa müzakerelerin yürütülebileceğini, ”ama Eroğlu’nun böyle bir vizyonunun olmadığını herkesin bildiğini” söyleyen Talat, Eroğlu’nun, ”Eğer kabul edilebilecek iyi bir çözüm bulunursa imzalarım” dediğine atıf yaparak, ”Yani çözümü bulmayı da başkalarına havale diyor” dedi.

”Kıbrıs sorununun çözüm imkanının şu anda çok yüksek olduğunu ve çok önemli ilerlemeler sağladıklarını” dile getiren Talat, ”O nedenle aday oluyorum, başladığım işi yarım bırakmak istemiyorum” diye konuştu.

EROĞLU’NDAN YANIT

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin Kıbrıs’taki menfaatlerini koruyacak bir anlaşma arayışı içerisinde olduğunu ifade ederek, ”Müzakere masasından belki (Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris) Hristofyas kaçar ama ben kaçmam, bunu da herkesin bilmesi gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın ”Kıbrıs sorununu bilmediği” yönündeki sözlerine ve bu yöndeki eleştirilere ”sadece gülüp geçtiğini” kaydeden Derviş Eroğlu, 1976 yılından beri aktif politika içinde olduğunu, ne kadar müzakere yapılmışsa hepsinin tutanaklarını okuduğunu, Türk hükümetleri ile her zaman yakın diyalog içinde olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde Talat’ın üniversite öğrencisi olduğunu, Başbakan olduğunda ise Talat’ın özel işleri ile meşgul olduğunu anlatan Eroğlu, ”Kıbrıs sorununu bilmiyor lafları bana göre gülünecek laflardır. Sayın Talat’ın bu lafları söylemesini doğrusu kendisine yakıştıramıyorum” diye konuştu.

1238400cookie-check“Eroğlu, Kıbrıs sorununu bilmiyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.