Eroğlu’dan Londra’da “Oram” açıklaması

Eroğlu, konuyla ilgili olarak “bu konuyu daha da derinliğine inceleyecek bir hukukçular ekibi kurup değerlendirmekte yarar görüyoruz. Londra’da avukatlık yapan arkadaşlar dışında, üniversitelerimiz ve Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapmış arkadaşlarla bir araya gelerek, bu durumla ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.

Başbakan Derviş Eroğlu, Londra’daki temaslarını tamamlayarak dün akşam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde döndü.
Eroğlu, Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Londra temaslarını yararlı olarak nitelendirdi.

Başbakan Eroğlu, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler ve işadamları ile görüştüğünü, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından düzenlenen geniş katılımlı konferansta konuşma yaptığını, ayrıca İngiliz Lortlar Kamarası ve Parlamento’daki Dostluk Grubu Üyesi Lort Magginis, Lort Monson ve Lort Sheih ile görüştüğünü anımsattı.

Kıbrıslı Türklerin böylesi dostlara ihtiyacı bulunduğunu belirten Eroğlu, Londra’nın Avrupa Birliği için önemli bir merkez olduğuna işaret ederek, buradaki dostlarla ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

ALPOGAN’LA GÖRÜŞTÜ, TÜRK OKULLARINI ZİYARET ETTİ

Başbakan Eroğlu, Londra’da Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan’la da görüşme fırsatı bulduğunu ifade ederek, temasları sırasında gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirtti.

Türk okullarını da ziyaret ettiğini ve oradaki eğitimi yakından izleme fırsatı bulduğunu dile getiren Başbakan Eroğlu, ayrıca bazı açılışlara katıldığını anımsattı ve yoğun ama yararlı temaslar yaptıklarını kaydetti.

ORAMS DAVASIYLA İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

KKTC’nin Londra Temsilciği’nde, Orams davası ile dolaylı ilgilenen avukatlarla bir de toplantı yaparak, davanın seyri hakkında bilgi aldığını aktaran Eroğlu, bu konuda atılacak adımlar hakkında bazı önerileri de ele aldıklarını söyledi.

Başbakan Eroğlu, “Bu konuyu daha da derinliğine inceleyecek bir hukukçular ekibi kurup değerlendirmekte yarar görüyoruz. Londra’da avukatlık yapan arkadaşlar dışında, üniversitelerimiz ve Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapmış arkadaşlarla bir araya gelerek, bu durumla ilgili çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Londra’daki vatandaşların konu hakkında endişeleri bulunduğunu belirten Eroğlu, ancak sürecin henüz bitmediğini, davanın devam ettiğini, alacakları tedbirleri yavaş yavaş uygulamaya koyacaklarını anlattı.

829290cookie-checkEroğlu’dan Londra’da “Oram” açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.