Eroğlu’nun Londra programı yoğun

Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, eşi Meral Eroğlu ve Müsteşarı Hasan Güngör’ün eşlik edeceği Cumhurbaşkanı Eroğlu, Londra’dan 17 Haziran Pazar günü adaya dönecek. Cumhurbaşkanı Eroğlu, 12 Haziran’da saat 09.45’te İstanbul üzerinden Londra’ya gitmek üzere Ercan Havaalanı’ndan ayrılacak. Eroğlu, Londra’da ilk olarak 12 Haziran akşamı KKTC Parlamento Dostluk Grubu üyeleriyle İngiliz Parlamentosu’nda yemekte bir araya gelecek. 13 Haziran Çarşamba günü KKTC’nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Cumhurbaşkanı Eroğlu onuruna öğle yemeği verecek. Eroğlu yemeğin ardından Ortopedik Engelliler Derneği’ne bağışta bulunacak İngiliz boksör David Haye ile KKTC’nin Londra Temsilciliği’nde görüşecek. Akşam da Kuzey Kıbrıs Dayanışma Derneği’nin onuruna vereceği yemeğe katılacak.

İngiltere’deki Türk toplumuna konferans verecek

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Perşembe günü Londra Türk Radyosu’ndan topluma sesleniş konuşması yapacak. Öğle yemeğinde Kıbrıslı Türk belediye meclis üyeleriyle bir araya gelecek olan Eroğlu, saat 19.00’da ise İngiltere’de yaşayan Türk toplumuna yönelik konferans verecek. Konferans, Londra’nın Wood Green bölgesindeki Grand Palace Banqueting Suite’te yer alacak. Cumhurbaşkanı Eroğlu, konferansın ardından yemekli toplantıda İngiltere’deki sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla bir araya gelecek.

17 Haziran’da dönüyor

15 Haziran Cuma günü basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Eroğlu, öğle yemeğinde ise Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün konuğu olacak. Gece de Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu himayelerinde, Ortopedik Engelliler Derneği yararına balo düzenlenecek. Cumartesi günü Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nu ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Eroğlu, ardından da Dr. Fazıl Küçük, Namık Kemal ve Blackfen Türk okullarının etkinliklerini izleyecek. Cumhurbaşkanı Eroğlu akşam ise yemekte işadamlarıyla bir araya gelecek. Bu arada Cumartesi günü öğleden sonra KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu onuruna çay düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu temaslarını tamamlamasının ardından, Londra’dan 17 Haziran Pazar sabahı 11.25’te ayrılacak ve İstanbul üzerinden 19.45’te Ercan’a varacak.

843580cookie-checkEroğlu’nun Londra programı yoğun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.