Eroğlu’nun mu, Siber’in mi daha çok?

Mal varlığını açıklayarak günlerdir, aylardır, yıllardır süren tartışmaya son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi: Bu kadar malı nasıl edindi?

Halkın, şeffaflık beklentisi içinde, siyasilerin mal varlığına olan merakını hoş karşılamak mümkün ancak her ne kadar mal çıkarsa çıksın polemik konusu yapılacağını bilmek, “acaba açıklamasa mıydı” dedirtiyor açıkçası. Zira-göreceli olsa da- öyle hayal edildiği gibi malının olmadığı görülen Eroğlu’na yönelik mal eleştirileri dinmiş, soruları soranlar “ohh” çekip arkalarına yaslanmış değil.

Eroğlu’nun mal varlığına bir göz attıktan sonra yazıya devam edelim. Neleri varmış Cumhurbaşkanımızın; “Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde- halen oturmakta olduğu- ev.
Lefkoşa’da eşi Meral Eroğlu adına Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde arsa. Gazimağusa’da ev ve yanındaki arsa. Ayluga bölgesinde eşdeğer ile bir arsa. Gazimağusa’da bir arsa (Müteahhit bu arsaya karşılık 4 apartman dairesi ve bir de dükkan verdi.) Aşağı Girne’de bir arsa. Kooperatif Merkez Bankası’nda 600 bin TL. İktisat Bankası’nda 462 bin TL. Vakıflar Bankası’nda 410 bin TL, 275 bin sterlin ve 407 bin dolar. 2008 model BMW”

Bir de Sibel Siber’in mal varlığına göz atalım; Lefkoşa’da bir arsa (anneden bağış), Hamitköy’de 21 dönüm 2 evlek tarlanın dörtte bir hissesi (babadan bağış), Ozanköy’de bir dükkan (babadan bağış), Bahçeşehir’de 120 m2 daire (babadan bağış), özel bir şirkette 0.01 hisse. (Babadan bağış)

Edinilen mülk: Girne’de 2, Gönyeli’de 1, Dikmen’de 1 arsa; Karaoğlanoğlu’nda 170 m2 ev, 2009 model BMW1 salon araç.

Ortaköy’de 3 arsa (anneden bağış), Ortaköy’de 1 arsanın üçte iki hissesi (anneden bağış), Ortaköy’de 1 arsanın üçte bir hissesi (anneden bağış), Lefkoşa’da 25 dönüm tarlanın üçte bir hissesi (anneden bağış), Ortaköy’de 19 dönüm tarlanın 104/1482 hissesi (anneden bağış), Lefkoşa’da 1 dükkan ve 1 apartman dairesi(anneden bağış), Lefkoşa’da bir hane evin yarı hissesi (babadan bağış), İnönü 5 dönüm tarla. (Babadan bağış)

Edinilen mülk: Bağlıköy 23 dönüm tarlanın üçte bir hissesi, Gönyeli’de 1 arsa, Zeytinlik’te 5 dönüm tarlanın 3/8 hissesi, Karaman’da 4 dönüm 2 evlek tarlanın yarı hissesi, Lefkoşa 5 dönüm tarlanın yarı hissesi, Dağyolu’nda 70 dönüm tarlanın yarı hissesi.

2000 model BMW3 serisi salon araç ve 2006 model Nissan Navara çift kabin araç. 2006 model Mercedes A serisi salon araç.

Dr. Siber Sibel ve Dr. Rifat Siber adına ortak mülkiyet: Pınarbaşı’nda 13 dönüm tarla, Beylerbeyi’nde 10 dönüm tarlanın dörtte üç hissesi, Karşıyaka’da 9 dönüm tarla, Hamitköy’de 2 dönüm tarla. Banka ortak hesabında 40 bin stg ve 100 binTL.

Görüldüğü gibi maşallahı var Siber ailesinin. Allah ziyade etsin kimsenin malında gözümüz olmadığını gibi, haşa kazançlarına haram girdiği gibi bir iddiamız yok. Anadan kalmış babadan kalmış, çalışmış, biriktirmiş mal sahibi olmuşlar ama;

Aması şu: İki doktor aday var ortada. Biri neredeyse 40 yıldır politikanın içinde, yıllarca başbakanlık yapmış, Cumhurbaşkanlığıyla taçlandırılmış, en iyi maaşları almış bir doktor. Diğeri yıllarca mesleğini icra etmiş, hatta yakın bir zamana kadar etmekte olan bir doktor. Bilindiği üzere Siber’in ikinci dönemi Meclis’te. Yani öyle uzun bir siyaset geçmişi yok.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’nun Güney’de hatırı sayılı bir mal sahibi olduğu biliniyor. Hayli eşdeğer puanı olduğu da… Siber’in mal varlığına baktığımızda onun da öyle. Kendi kazandıklarının yanında anne babasından hayli bir mal kalmış kendisine. Ki hesap edildiğinde Eroğlu’nu üçe katlayacak malı mülkü var Siber’in.
Özetle, Derviş Eroğlu’nun mal varlığının, KKTC şartları içinde hiç de öyle aman aman olmadığı açıkken, konuyu siyasi malzeme yapmaya çalışmak, hatta buna inanmadığını söylemek çifte standardın ta kendisi. Tamam çabuk unutan bir toplumuz ama Siber’in açıklamasının üzerinden de yıllar geçmedi hani… Fazla maldan rahatsız olarak çamur atmak yerine, yapılan beyanların doğruluğu araştırmanız daha doğru olacak sanki…

1622110cookie-checkEroğlu’nun mu, Siber’in mi daha çok?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.