Ersümer: Hizmetin bir bedeli oluyor

Cumhur Ersümer, Biga yakınlarında 200 araçlık konvoyla karşılandı. Ersümer’in Çanakkale’ye gelişi nedeniyle ANAP’ın yanısıra diğer partililerden de Ersümer’i karşılamaya gidenlerin olması dikkati çekti. Çanakkale ve köylerinde yollara Ersümer’in çalışmalarını takdir eden pankartlar asıldı…


“İNSAFSIZCA ATILAN İFTİRA”


Biga Avcılar Derneği çay bahçesinde konuşan Ersümer, Yüce Divan yargılanma sürecine ilişkin “Siyaset zor bir iş. Türkiye’de hizmet etmek kolay değil. Hizmetin de bir bedeli oluyor” dedi.


“Beraat ettiğim, insafsızca atılan iftira niteliğinde ve siyasi amaçla yapılan bu iddiaların hepsi fos çıkmıştır” diyen Ersümer, “O iddialarla beni Yüce Divan’a siyasi sebeplerin arkasına sığınarak sevk edenler herhalde mahcup olmuştur. Dokunulmazlıkları kaldıracağız diye iktidara gelenler beş yıl iktidarda kaldı. Ancak dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kimse parmağını bile kıpırdatmadı” diye konuştu.


Ersümer, Yüce Divan’daki yargılama sürecini şöyle değerlendirdi:


14 AKP’li ve CHP’li milletvekilinden oluşan bir komisyon benimle ilgili bir yıla yakın değerlendirmeler yaptı. 30’u aşkın iddia ile Yüce Divan’a sevk edilmeme karar verdi. Yüce Divan’da da 100’e yakın tanık dinlendi. Bini aşkın dosya incelendi. Atılı bütün iddiaların gerçek olmadığı anlaşıldı. Başlık olarak 18 madde, alt başlık olarak 26 iddiadan Yüce Divan beraat kararı verdi. Bu verilen beraat kararı da, delil yetersizliğinden verilen bir karar değil. Gerekli incelemeler yapıldı. İddiaların oluşmadığı anlaşıldı. Bakanlık dönemimizde 30 miyar dolarlık iş gerçekleştirmişiz. Yüzlerce proje altına imza atmışız. Bakü-Ceyhan’ın da final imzalarını biz atmışız. Sonra da ‘niye mavi akımı gerçekleştirdin’ sorusuna muhatap olmuşuz…”


Ersümer bakanlığı döneminde doğru yatırımlarla Türkiye’nin bugün enerji sıkıntısı yaşamadığını belirterek, “Ne yazık ki Türkiye’de geçen zaman içinde talebi karşılamak için yapılan bütün yatırımlar dava konusu oldu…” dedi…

1046470cookie-checkErsümer: Hizmetin bir bedeli oluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.