Ertuğruloğlu Operasyonu, DP’yi Bitirme Planı mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik taktik ve stratejilerin bir kısmı, seçimler sonrasına ilişkin siyasi senaryolar hakkında ipuçları veriyor. Bu konuda yeni bir konuyu gündeme getirmek istiyorum.

Ülkemizde bazı kesimler, UBP-DP koalisyonu olması ve bu süreçte DP’nin güçlenerek ÖRP’nin erimesi olasılığı karşısında yeni planlar hazırlamaya başladılar. DP-ÖRP yakınlaşmasının rafa kaldırılmasının da bu senaryoyla çok yakından ilgisi var diye düşünüyorum.

DP’nin koalisyona girmesini ve ÖRP’nin erimesini önlemek isteyen güçler, Ertuğruloğlu hamlesine bel bağlamış durumdalar. Seçimler sonrasında Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Başbakan Eroğlu oturunca, 24 milletvekilliğine düşen UBP’nin DP ile koalisyon yapmak dışında çok fazla seçeneği bulunmuyor.Olası bir koalisyon ortaklığı durumunda DP’nin ÖRP’ye kaptırdığı oyları yeniden kazanacağı kesindir. Bunu önlemenin yolu da DP’yi iktidar dışında tutmaktan geçiyor.

Bu noktada, Sayın Tahsin Ertuğruloğlu’nun siyasi bir figür olarak sahneye çıkması, seçim sonucunda yeni bir siyasi partinin kurulmasının yolunu açacak gibi görünüyor. Tahsin Ertuğruloğlu ekibinin Vatan Partisi (parti adı konusunda yanılıyorsam, bilenler beni uyarsınlar) adında yeni bir parti kurdukları biliniyor. Bu parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında ÖRP ile birleşerek yeni bir parti ortaya çıkacak. Yeni partiye DP’den transfer girişimleri de olacak. Bu süreçte DP’nin iktidar dışı kalması, yeni partinin bazı odaklarca desteklenmesi sonucunda DP güçsüzleştirilecek ve sağda yeni bir parti ortaya çıkarılacak.

Bu siyasi senaryodan DP lideri Sayın Serdar Denktaş’ın da haberi olduğunu sanıyorum. Bu nedenle, DP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrı büyük önem kazanıyor. DP açısından seçimlerde kimin destekleneceği, bir ölüm kalım savaşına benziyor.

Eğer DP, tarihi bir hata yaparak Tahsin Ertuğruloğlu’na destek verirse, Ertuğruloğlu liderliğindeki yeni parti, Sayın Ertuğruloğlu’nun aldığı oylara dayanarak ortaya çıkacak. Bazı transferler ile güçlenecek, ÖRP’yi içine alarak DP’nin en büyük rakibi haline gelecek. Böylece, DP, kendi eliyle rakibini de yaratmış olacak.

Tahsin Ertuğruloğlu’nun böyle bir proje olmaksızın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması bana hiç mantıklı gelmiyor. DP açısından Bu oyunu bozmanın yolu ise DP’nin akıllı bir taktikle seçimlerde Başbakan Eroğlu’nu desteklemesidir. Bu durumda % 1 ya da 2 civarında oy alan Ertuğruloğlu liderliğinde yeni bir siyasi parti girişimi ölü doğacak.

Beleyip göreceğiz. Bu senaryoyu akılınızdan sakın çıkarmayın.

671390cookie-checkErtuğruloğlu Operasyonu, DP’yi Bitirme Planı mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.