Eruygur'un kritik durumu devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un beyin kanamasının sabahki kanamaya göre yaklaşık yüzde 10 arttığını, bu artışın çok büyük olmamasına rağmen hastanın kritik durumunun devam ettiğini bildirdi.


Prof. Dr. Mutlu, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eruygur'a akşam saatlerinde çektikleri MR ve tomografiyi sabah çekilenlerle karşılaştırdıklarını belirtti.
Eruygur'un hayati tehlikeyi henüz atlatmadığını ifade eden Mutlu, ''Şu anki kanama alanı sabahki kanama alanına göre yaklaşık yüzde 10 artmış. Bu çok büyük artış anlamına gelmese de hastanın kritik durumu hala devam ediyor. Kanama artacak olursa ilerde felç geçirme ihtimali olabilir. Dolayısıyla bu 24 saat bizim için son derece önemli'' dedi.
Kanama konusunda bir hafta içinde netice alınabileceğini, hastanın genel sağlık durumunun normale dönebileceğini, ancak bunun taburcu olacağı anlamına gelmediğini dile getiren Prof. Dr. Mutlu, ''Sağlık durumunda kötüye gidiş net olarak söz konusu değil ama iyiye de gitmiyor'' diye konuştu.


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan emekli Orgeneral Şener Eruygur, hipertansiyon nedeniyle düşmesi sonucu KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

1066810cookie-checkEruygur'un kritik durumu devam ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.