Erzincan’da Başsavcı gözaltında

Başsavcı Cihaner’in avukatı Hamit Sekman, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü bir operasyon kapsamında Başsavcı Cihaner’in makamında ve evinde, polis ekipleri tarafından yapılan aramanın tamamlandığını söyledi.
Sekman, şunları kaydetti:

”Müvekkilim Özel Yetkili Savcı Osman Şanal tarafından ‘Ergenekon üyesi olmak’, ‘görevi kötüye kullanmak’ ‘tehdit ve iftira’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şu anda Erzurum’a götürülüyor. Bu gece sorgusu yapılacak. Biz de birazdan Erzurum’a doğru yola çıkacağız. Muhtemelen tutuklanıp tutuklanmayacağı sabaha doğru belli olacak.”

KONUYU İNCELİYORUZ

Öte yandan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Cihaner’in gözaltına alınmasıyla ilgili konuyu ”öncelikli olarak incelediklerini” söyledi.

Özbek, yaptığı açıklamada, Başsavcı Cihaner hakkında başlatılan soruşturma sürecini takip ettiklerini, gözaltına alınmasıyla ilgili konuyu da ”öncelikli olarak incelediklerini” belirtti.

HSYK’nın seçilmiş üyeleri olarak yarın yapacakları toplantıda konuyu değerlendireceklerini ifade eden Özbek, ”Birtakım değerlendirmeler yapıyoruz. Konuyu inceliyoruz. Herkesin üzerinde durduğu gibi biz de Kurul olarak konuyu öncelikle inceliyoruz” diye konuştu.

ELİNDEKİ SON DOSYASI FETHULLAH GÜLEN’İNDİ

Başsavcı İlhan Cihaner adını JİTEM’e ilk kez soruşturma açarak duyurdu, ‘Cüppeli Ahmet Hoca’nın da aralarında bulunduğu 69 kişiye yapacağı operasyon Erzurum özel yetkili savcısına takıldı. Elindeki son dosya Fethullah Gülen’le ilgiliydi.

Gözaltına alınan Başsavcı İlhan Cihaner’in portresinde dikkat çeken ilk faaliyeti, 1999 yılında Şırnak’ın İdil ilçesinde görevliyken JİTEM’e soruşturma açması oldu. Başsavcı olarak görev yaptığı Erzincan’da ise İsmailağa cemaatine yönelik operasyona başlayarak adını duyurdu.

1234320cookie-checkErzincan’da Başsavcı gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.