Esad 2014’e kadar görevde kalabilir

BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Lahdar Brahimi, Suriye’de bir geçiş hükümeti kurulmasını öngören Rus-ABD ortak önerisini, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a iletmek için Şam’a gitti.

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre, BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Brahimi dün Lübnan üzerinden Suriye’nin başkenti Şam’a geçti.

Arap Birliği kaynaklarına göre, Brahimi Şam’a gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette, Esad’a Rus-ABD ortak önerisini ileteceği iddia edlidi. Rusya ve ABD’nin ortak önerisi, Suriye’de bir geçiş hükümeti kurulmasını öngörüyor.

Söz konusu hükümette hem rejimden hem de muhaliflerden, tarafların karşılıklı kabul edecebilecekleri isimlerin yeralması planlanıyor.

‘2014’E KADAR GÖREVDE KAL’
Ortak Rus-ABD önerisinin diğer ayağında ise, Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın görev süresinin dolduğu 2014 yılına kadar iktidarda kalmasını içeriyor. Buna karşılık Beşşar Esad gelecek seçimlerde aday olamayacak.

BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Brahimi son olarak 19 Ekim’de Suriye’yi ziyaret etmişti. Brahimi, Kurban Bayramı öncesi taraflar arasında bir ateşkes sağlanması için çaba harcamış ancak başarısız olmuştu.

1367840cookie-checkEsad 2014’e kadar görevde kalabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.