Esad: Beni Erdoğan davet etti

Şam’da Aydınlık gazetesinin sorularını yanıtlayan Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Türk halkının Suriye gerçeklerini öğrenmesini istedi. 2008 yılının Ağustos ayında ailece yaptıkları Bodrum tatili konusunda “Tesadüfen bir araya geldik” diyen Başbakan Erdoğan’a da yanıt verdi: “Açıklamalarına çok şaşırdım. Beni Bodrum’a kendisi davet etti.”

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’la görüşmesinin ardından Aydınlık’ın sorularını yanıtlayan Beşar Esad, “Suriye’de olaylar ne zaman biter?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Suriye’de yaşanan olay içerden kaynaklanmıyor. Suriye’de yaşanan olaylar dış kaynaklı. Şu anda en büyük sıkıntımız Türkiye’nin sınırlarını terörist gruplara açması. Terörist gruplar Türkiye sınırlarını kullanıyor, sıkışınca da Türkiye’ye kaçıyorlar.

Türkiye, sınırlarından Suriye’ye teröristlerin geçmesini önlerse Suriye’de yaşanan olaylar çok kısa bir süre içinde sona erer. Suriye’nin diğer sınırlarında sıkıntılar önemli ölçüde çözüldü. Ama Türkiye sınırında durum farklı. Teröristlere destek veriliyor. En büyük sorunumuz Türkiye sınırı. Türkiye sınırını teröristlere kapatırsa Suriye halkı huzur bulacak.”

1360360cookie-checkEsad: Beni Erdoğan davet etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.