Esad Cenevre’ye gidecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetinin Cenevre Konferansı’na katılmayı kabul ettiğini açıkladı.

Öte yandan Suriye muhalefetini bir araya getiren Suriye Ulusal Koalisyonu’nun dört başlık üzerinde konuşmak üzere düzenlediği toplantı İstanbul’da başladı. Uluslararası kamuoyu tarafından en önemli başlık olarak görülen Cenevre görüşmeleriyle ilgili görüş belirlenmesi ise şimdilik muhtemel görünmüyor.

Hem koalisyonun basın sözcüsü ve üyesi Halid Salih, hem de BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan bir başka koalisyon üyesi Hişam Marva kendilerine Cenevre görüşmeleri için resmi bir davet gelmediğini belirtti.

BÜYÜK SALIRIYA MI HAZIRLANIYOR?

Daily Telegraph’ta yer alan bir analizde de, bir İngiliz güvenlik uzmanı, Suriye ordusunun son dönemde büyük kazanımlar elde ettiğini bu nedenle isyancıların silahlandırılmasının zorunluk haline geldiğini söyledi.

Söz konusu uzmana göre Suriye ordusuun isyancıların ikmal ve kaçış yollarını kesti ve isyancıları ezmeye yönelik çok büyük bir saldırı planlanıyor.

Adı açıklanmayan uzman, “İsyancılar kötü bir performans sergiliyor. Esad sonunda bu savaşı kazanamayacak olsa da isyancılar, yeni mağlubiyetlere uğrama riskiyle karşı karşıya” yorumunu yaptı.

1382920cookie-checkEsad Cenevre’ye gidecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.