Esad mı, muhalifler mi, PKK mı?

Akçake’ye düşen top mermileri, 1 anne ile 3 çocuğu ve başka bir kişinin ölümlerine neden olmuştu. Korgeneral Hertling, Türkiye’ye düşen top mermileriyle ilgili konuştu.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Kopan Türkiye – Suriye ilişkilerini farklı bir boyuta taşıyan top mermileriyle ilgili, ABD’li komutandan bir değerlendirme geldi.

Bir üniversitedeki konferansta konuşan ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mark Hertling, Suriye sınırından Türkiye’ye düşen top mermilerinden söz etti.

Hertling, Akçakale’de 5 kişinin ölmüne neden olan ve arkası kesilmeyen top mermilerinin kimden geldiğine yönelik kafa karışıklığı bulunduğunu söyledi.

Hertling şunları söyledi:

‘Bu mermilerin Suriye güçlerinden mi Türkiye’yi işin içine daha fazla dahil etmek için muhalif gruplardan mı yoksa Suriye’deki PKK’dan mı geldiği noktasında kafa karışıklığı bulunuyor.”

Hertling, ‘NATO ülkelerinden hiçbir askerin müdahil olmak istemediği, artan derecede karmaşık bir ortam söz konusu. Biz dahil olacak mıyız bilmiyorum. Türiye ile bazı istihbaratları paylaşıyoruz ve herhangi bir ihtimal planı oluşturmadan, tüm tedbirli askerlerin yaptığı gibi, bizden nelerin istenebileceğine bakıyoruz’ dedi.

Türkiye’nin barınma ve beslenme başta olmak üzere birçok konuda sığınmacılar için 100 milyonlarca dolar veya EDuro harcadığını ifade eden Hertling, gelecek aylarda soğuk hava nedeniyle Suriyelilere yönelik insani yardım ihtiyacının önemli düzeyde artacağına dikkati çekti. (Akşam)

1362050cookie-checkEsad mı, muhalifler mi, PKK mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.