Esad muhaliflerin kalesini geri aldı

Suriyeli muhalifler, Esad birliklerinin çatışmaların ardından 200 sivili öldürdüğünü ileri sürdü. Ancak bu iddia bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Stratejik önemi olan ve muhaliflerin kalesi olarak bilinen Humus şehri Suriye’de 21 aydır devam eden çatışmaların en şiddetlilerine sahne oldu.

Suriye’deki muhalif gruplardan Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), Deir Baalba semt sakinlerinin bir petrokimya fabrikasına götürülüp infaz edildiğini iddia etti.

‘KADINLAR VE ÇOCUKLARA İNFAZ’
Suriyeli muhalifler infaz edilenler arasında kadınların ve çocukların bulunduğunu öne sürdü.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, Cumartesi günü Suriye genelinde şiddet olaylarında 400 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

RUSYA YENİ SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERİYOR
Rusya ise, Suriye’ye bir savaş gemisi daha gönderme kararı aldı. Rusya’nın gönderdiği gemilerin Rus vatandaşlarının Suriye’den tahliye edilmesi durumunda kullanılabileceği belirtildi.

Rus haber ajansları ITAR TASS VE INTERFAX, geminin Karadeniz kıyısında Novorosky limanından hareket ettiğini duyurdu. Gemilerin varış noktasının Suriye’nin Akdeniz kıyısındaki Tartus kenti olduğu belirtildi.

Rusya, Tartus limanındaki üssüne daha önce de savaş gemileri göndermişti. Bu durum Esad’a destek veren Moskova’nın muhaliflerin ilerleyişinden kaygı duyduğu şeklinde yorumlanmıştı. Suriye’de yaşayan Rus vatandaşlarının sayısının 5 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

1368900cookie-checkEsad muhaliflerin kalesini geri aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.