Esad TBMM’yi ziyaret etti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin temel uluslararası yaklaşımlarının Suriye tarafından paylaşıldığını belirterek, ”Özellikle komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğü ve PKK terörü konusunda Türkiye’nin bütün kaygılarının Suriye tarafından paylaşıldığını bir kez daha görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi. 


Toptan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın ziyaretinin ardından görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Meclis Başkanı Köksal Toptan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin son yıllarda mükemmel düzeye ulaştığını belirtti. 


Yaptıkları görüşmede, Türkiye’nin temel uluslararası yaklaşımlarının Suriye tarafından paylaşıldığını gördüklerini ifade eden Toptan, şunları kaydetti: 


”Özellikle komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğü ve PKK terörü konusunda Türkiye’nin bütün kaygılarının Suriye tarafından paylaşıldığını bir kez daha görmekten büyük mutluluk duyduk. 


Türkiye ve Suriye parlamentoları arasındaki ilişkiler çok iyi durumda ve daha da iyiye gitmesi için bu tür ziyaretlerin sıklaştırılması konusunda mutabık mutabık kaldık. Öyle inanıyorum ki, Sayın Esad döneminde Türkiye ile Suriye ilişkileri daha ileriye götürülecektir. 


Görüşmede, Suriye ile KKTC arasında başlayan doğrudan feribot seferlerinden duyduğumuz memnuniyeti de görüşmede dile getirdim. Türkiye ve Suriye’nin ortak uluslararası sorunları beraber ele alması sadece iki ülkeye değil, bölge ve dünya barışına hizmet edecektir. Kendisiyle bu konudaki düşüncelerimi paylaştım.”
 

1049430cookie-checkEsad TBMM’yi ziyaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.