Esad Türkiye’ye geldi

Türkiye ziyareti kapsamında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak olan Esad, ziyaretinin ilk durağı Ankara’da bu akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak.


Programına göre, yarın ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Konuk Devlet Başkanı için daha sonra Çankaya Köşkünde resmi karşılama töreni düzenlenecek. Törenin ardından görüşmelere geçecek olan Gül ve Esad, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.


Esad, temasları çerçevesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan ile de bir araya gelecek ve Meclis Genel Kurulunu selamlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Konutunda onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak olan Esad, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki evinde ziyaret edecek.


Suriye Devlet Başkanı Esad, 18 Ekim sabahı Türkiye ziyaretinin ikinci durağı İstanbul’a gidecek.


İstanbul’da Bilgi Üniversitesinde konferans verecek ve Miniatürk Parkını ziyaret edecek olan Esad için, Başbakan Erdoğan ve İstanbul Valisi Muammer Güler yemek verecek.


Esad, 19 Ekimde de Marmaray inşaatını ve Tuzla tersanesini ziyaret edecek, ayrıca Başbakan Erdoğan ile İstinye Parkının açılış törenine katılacak.


Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın 19 Ekimde Türkiye’den ayrılması öngörülüyor.



 

1049350cookie-checkEsad Türkiye’ye geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.