Esad’a Antalya’dan ‘istifa’ çağrısı

Antalya’da bir araya gelen Suriye muhalefeti temsilcileri Cumhurbaşkanı Beşar Esad’dan istifa ederek demokrasiye geçişin yolunu açmasını talep etti.

Esad Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sevkedilsin’Esad’dan ‘genel af’Suriyeli muhalifler Türkiye’de toplandıDevamı için tıklayın

Muhalifler Esad rejimini devirmek için ellerinden geleni yapma sözü verdi. Antalya’daki toplantı Suriyeli muhalifleri bu kadar geniş bir yelpazede bir araya getiren ilk buluşma oldu. Ancak toplantıya katılan yaklaşık 300 temsilcinin büyük bölümü sürgündeki muhaliflerdi.

Antalya toplantısı sonunda Suriye’deki protesto hareketini desteklemek üzere komiteler oluşturuldu. Bu komiteler protestoculara mali yardım ulaştırmanın yanı sıra, internet medyasının desteğini artırmanın da yollarını arayacak.

Rastan’da 16 ölüMuhalifler Türkiye’de Esad rejimini devirmenin yollarını tartışırken Suriye ordusu ülkenin orta kesimlerindeki Rastan kentine yönelik olarak hafta sonunda başlattığı operasyonu şiddetlendirdi.

Tankların açtığı ateş sonucu 16 kişi öldü

Böylece operasyonun başlamasından bu yana ölenlerin sayısı 50’yi buldu. Beşar Esad yönetimi hafta başında muhalif gruplara af ve diyalog önerisi götürmüştü.

Ancak Türkiye’de toplanan muhalif gruplar hükümetin önerilerini geç ve yetersiz olduğu gerekçesiyle reddetti.

Yasaklı Müslüman Kardeşler örgütünün temsilcisi Molham Aldrobi, Suriye liderinin af önermek yerine kendisinin halktan af dilemesi gerektiğini söyledi.

Ülkedeki protesto gösterilerinin koordinasyonunu üstlenen komite, Rastan’da hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladı.

Açıklamada birçok evin yanı sıra iki caminin de topçu ateşine hedef olduğu belirtildi.

Beşar Esad yönetimine karşı Mart ayında başlayan protesto gösterilerinde şimdiye kadar yaklaşık 1000 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

1294690cookie-checkEsad’a Antalya’dan ‘istifa’ çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.