Esad’a karşı ‘göstermelik’ aday

Spencer’a göre, başkanlığa aday olan Hasan El Nuri ile Mahir El Hajar, ne Suriye’de ne de Suriye dışında tanınan isimler.

Yazıda, Hasan El Nuri’nin daha önce Başkan Esad’ın babası Hafız El Esad tarafından kısa bir süre için bakan olarak atandığı belirtiliyor. Ulusal Değişim İnisiyatifi Partisi’nin üyesi olan Nuri’nin, ABD’de eğitim görmüş bir işadamı olduğu ifade ediliyor.

Mahir El Hajar’ın adaylığını sorgulayan gazeteci, Hajar’ın ofisinde çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmış. Fotoğrafta, muhalefet partisi adayı olan Hajar’ın odasında Başkan Esad’ın portresinin asılı olduğu görülüyor. Eskiden Komünist Parti üyesi olan Hajar’ın, daha sonra Halkın İradesi Partisi’ne üye olduğu belirtiliyor.

2007’de yapılan bir önceki seçimlerde Başkan Esad’ın oyların yüzde 97’sini alarak başa geldiğini kaydeden gazeteci Spencer, seçimin hem Batı hem de muhalif liderler tarafından kınandığını belirtmiş.

Yazıda, Suudi Arabistan tarafından desteklenen Şark El Avsat gazetesinin yorumlarına da yer verilmiş. Buna göre Hajar’ın adaylığı, Suriye istihbaratı tarafından planlanıyor. Gazetede, ihtihbaratın öncelikle daha çok tanınan adaylarla görüştüğü ancak onları adaylığa ikna edemediği ifade ediliyor.

Muhalif Samir Naşar’ın yorumlarının Şark El Avsat gazetesinde yer aldığı belirtiliyor. Naşar, söz konusu hareketin seçime meşruiyet katmak için yapıldığını, gerçek amacın ise çatışmaya siyasi bir çözümü engellemek olduğu yorumunu yapıyor.

1416910cookie-checkEsad’a karşı ‘göstermelik’ aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.