Esad’dan İsrail’e sözlü yanıt

İsrail’in, Suriye’yi vurmasının ardından Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad sessizliğini bozdu.

Şam’da, İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celil ile görüşen Esad, ülkesinin ve ordusunun tehditlere ve saldırılara karşı koyacak güçte olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı, geçen haftaki saldırının, İsrail’in Suriye’yi istikrarsızlaştırmak ve güçsüz düşürmek için oynadığı gerçek rolü gözler önüne serdiğini de belirtti.

İsrail’in saldırısıyla ilgili, Dışişleri Ahmet Davutoğlu’nun dünkü, “Niye İsrail uçakları Esad’ın sarayının üzerinden uçup ülkesinin onuruyla oynarken bir çakıl taşı bile atmıyor?” şeklinde açıklamasını, Başbakan Erdoğan’ın bugünkü sözleri takip etmişti:

Bizim bu hava sahası ihlalini makul karşılamamız asla mümkün değil. İsrail tarihin affetmeyeceği devlet terörü estiren bir yapıya sahiptir nerede ne yapacağı şu anda belli değil.

İran da şu ana kadar Suriye’ye karşı takındığı tavrı gözden geçirmeli. İran’ın bölgede müşterek birtakım adımların atılmasına imkan vermesi lazım.

Bu uluslararası hukuka uymaz ancak burada İran’ın Suriye’ye karşı tavrını da gözden geçirmek lazım. Çünkü Suriye’de böyle bir tablo olmasa İsrail ile Suriye arasında gelinen nokta bu olmayabilirdi…

1372530cookie-checkEsad’dan İsrail’e sözlü yanıt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.