“Esad’ın istifasını görüşebiliriz”

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, “Esad’ın istifasını görüşebiliriz” dedi.

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden Cemil, burada ülkesindeki krize yönelik açıklamalarda bulundu.

Muhaliflerle Şam yönetimi arasında başlatılmaya çalışılan müzakere sürecine değinen Cemil, “Beşşar Esad’ın istifası diyalog sürecinin başlaması için önşart olarak sunulursa, bu süreç hiçbir zaman başlamaz. Müzakere sürecinde her şey tartışılabilir buna Esad’ın istifası da dahil” diye konuştu.
Başbakan yardımcısı, uluslararası camianın kimyasal silahlara ilişkin endişeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Konuyla ilgili ‘Irak’a yapılan müdahaleyi örnek gösteren Cemil, şunları kaydetti:

Kimyasal silahlar hakkında edilen sözler bize Irak’ta yaşanan kitle imha silahlarıyla ilgili hikayeyi hatırlatıyor. Irak ele geçirildiğinde ülkede hiç kitle imha silahı olmadığı anlaşıldı. Batı dünyası askeri bir müdahale için bahane arayışında.Bu işe yaramassa başka bir bahane arayacaklardır.

Suriye’ye yönelik uluslararası askeri müdahalenin de imkansız olduğunu öne süren Cemil, “Bunu düşünenler Suriye sınırlarından daha geniş bir alanda mücadele etmek zorunda kalır” şeklinde konuştu.

1353290cookie-check“Esad’ın istifasını görüşebiliriz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.