Esat’a gurbetçi Suriyelilerden destek

Avusturya’da yaşayan Suriyelilerin sayısının fazla olmamasına rağmen, farklı mezhep ve dinlerden üç yüz kadar Suriyeli Viyana şehir merkezinde bulunan Opera binası önünde 11 Haziran günü toplandılar. Toplantı boyunca Almanca, İngilizce ve Arapça bilgiler veren Suriyeliler, mitinge Suriye Milli Marşıyla başladılar.

Konuşmacılar Suriye’nin Beşir Esat’sız düşünülemeyeceğini ve Esat’ı sonuna kadar destekleyeyeceklerini, yapılmak istenenin ABD kontrolünde Irak’ta olduğu gibi bölgeyi kan gölüne çevirmek olduğunu belirttiler. Konuşmalar “Allah, Suriye ve Esat” sloganlarıyla sık sık kesilirken “Hiçbir ülkenin bir başka ülkenin içişlerine karışmaya hakkı yoktur, Avusturya’da yaşayan Avusturya ve Suriye vatandaşı bizler vatanımıza müdahele ettirmeyeceğiz, vatan değerlidir” dedikten sonra “Tayyip Erdoğan’ın da ellerini Suriye’den çekmesini” istediler.

Ellerinde Suriye bayrakları ve Beşir Esat’ın fotoğrafları bulunan Suriyeliler ,zaman zaman hep bir ağızdan Suriye halk türküleri söylediler.

Miting boyunca Suriyeli olmadıkları bilinen. Çoğunluğunun Arnavut olduğu tahmin edilen 10 kişilik bir grup mitinge katılanları boyunlarında asılı yazılar ve kollarına takmış oldukları kelepçelerle işkence gördüklerini, konuşamadıklarını ve tutuklandıklarını ifade ederek, miting boyunca provoke etmeye çalıştılar. Yaklaşık üç saat süren miting olaysız dağıldı.

1529680cookie-checkEsat’a gurbetçi Suriyelilerden destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.