Eserlerimizi nasıl yayımlamalı

Bu arada National Endowment for Arts (Sanat için Ulusal Yetenek) , Amerikalının en çok yüzde 57 si, son  oniki ayda bir kitap bile okuduğunu bildirir!


Okuma-yazma paradoksuna aldırmayarak, bu makale, size daha önce hiç şansınız olmamasına rağmen, nasıl yayımlatabileceğinizi  gösterecektir.


Birçok insanın birşeyler yazması ve onu sabırsızlıkla  yayımlatmak istemesi  için esas neden nedir?


Çoğu insan,  o  soru için ortak cevabın,  basitçe şöhret ve  şans olduğuyla aynı fikirde olacaktır.  Bir işiniz varsa, o zaman, bir kitap veya bir e-kitap yayımlatmakla sahanızda bir uzman gibi bir  güvenilirlik  kurabileceksiniz.


Neden ne olursa olsun, meşhur bir firma tarafından eserinizin metinlerinin yayımlanmış göreceğiniz çok nadir olduğu  ara sıra meydana gelen şeydir.


El yazmalarınızla  beraber –her birini tamamladığınızı farzederek- diğer iki milyon el yazmaları halen bitirilmiş ve yayımlanması için hazırdır. Diğer taraftan, kayıtlı sadece 64000 yayımcı vardır, ve sadece onların bir kesri aktif olarak yeni el yazmaları arıyor.


Duran iki milyonun kitabın çoğunun geleneksel bir yayımcı tarafından kabul ediliyor olmasının şansı yoktur.  İncitilmiş o yazarların en iyi yazarlar olması gerekli değildir, fakat  daha doğrusu  kendi kendilerine satabilenler ve hikayelerinin en çoğu  ikna edici olanlardır.
Dolayısıyla, onun hakkında ne yapabilirsiniz?


İşte yapmanız gereken ilk şey.  El yazmalarınızın olabileceklerin en iyisi olduğundan emin olun.  Dışarıdaki bir firma tarafından  ispat okuma, düzeltme veya tekrar yazma bile veya daha iyi okuma ve arkadaş okuması çok yardım verecektir.


Bazı yazarlar, ticaretten redlerden sonra, kendi kendilerini, kendi kitaplarını basmak için aşırı yüksek  bir ücret  çıkarmak için,  yazarların ümitlerini ve isteklerinin avantajını alan kendini beğenmiş yayımcıların kurbanları bulacak.


Ondan sonra, az miktarda yazar, kendi kendilerine yayımcı olmak için karar vermek ister. Sadece kendilerine ait kitabı kendi kendine yayımlama olsa bile. Birkaçı internet yayımcılığının döngüsüne bile sahiptir ve ondan bir servet elde eder.


O çeşit kendi kendine yayımcılar büyük engeller bulacağı kesindir ve bu rota içinde işin büyük bir kısmı, fakat, birinin tamamen  başarı veya başarısızlığına sahip olan  meydan okuma ve mükafat,  birinin kendi elleri içinde,  gerçekten mükafatlandırılıyor.


Onların hangi yönü seçtiklerinin önemi yok, o, internet yayımcılığında olsun veya Lightning Print gibi kısa çalışma yazdırma servisi kullanın, veya 1000 veya daha çok nüsha bir yazdırmayla tam dışarı bile gidin, onların başarısı kendi kendilerini ve diğerlerine kendi hikayelerini nasıl sattıklarına bağlıdır.


Dolayısıyla, eğer, el yazmalarınızla başarılı olmak istiyorsanız, sanayiyi , onun  dümenleri, ve onun potansiyel engelleri hakkında bilginizi ve eğitiminizi geliştirmeyi unutmayın. Daha önemli olanı, kendinizi iyi pazarlamayı öğrenin. O, herhangi bir yayım yapma yeteneğinden daha sık bu çeşit yeteneğe ihtiyacınızın olacağı daha çok muhtemeldir.  Yayım yapma şansında yol üzerinde başarılı veya başarısız olup olmayacağınızı belirleyebilen en önemli faktördür.


*İşletmeci,  Bilgisayar Programcısı,  Sistem Analizi Yüksek Mühendisi Naim Uygun tarafından Denver Moralez’in makalesi  İngilizce’den  tercüme edilmiştir.
Web Sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

705540cookie-checkEserlerimizi nasıl yayımlamalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.