Eski defterler (I)

Haftanın yedi günü deli bir tempo içinde çalıştığım eski LTR günlerinde daha sonra birer birer kendi yollarına gidecek yetenekli elemanlardan LTR’ın ilk çekirdek kadrosunu oluşturmuştuk. Haber bölümümüzün başında TRT Londra temsilcisi rahmetli Övül Tezişler vardı. Soğuk bir gecede Londra’da binlerce dinleyicisi ile buluşan ”son derece radyo show” isimli programıma Övül ağabeyi davet ettim. O dönem Türkiye’den Londra’ya gelen her ünlünün, konuk olduğu ”son derece radyo show’a” neden onu davet ettiğimi pek anlamamasına karşın, davetimi geri çevirmedi.

Dışarda birden uçuşmaya başlayan kar tanelerini, radyonun Woodgreen’in ana caddesine bakan penceresinden bir süre seyrettikten sonra, stüdyoya geçtik. Hayatı, mesleki kariyeri ile ilgili pek çok şeyi o gece dinleyicilerle samimiyetle paylaştı Övül ağabey.

Programın sonlarına doğru, ”deniz lisesinde öğrenci olduğum yıllarda, karlı kış gecelerinde son vapurla hafta sonu izni için, adadan eve yaptığım dönüş yolculuklarında, kar altında bir görünüp bir kaybolan evlerin ışıklarına bakar derin düşüncelere dalardım” dedi. Neler düşündüğünü sorduğumda, ”ışıkları yanan her evde ayrı sevinçler ve üzüntülerin yaşandığını hayal eder, kendi hayat kavgamızda kendi dertlerimizle uğraşırken, hayatın ne kadar çabuk geçiverdiğini unuttuğumuzu fark ederdim. Işıkları yanmayan karanlıktaki evler için hüzün duyar, o karanlık evlerin eğer varsa; sakinleri için iyi şeyler diler, dua ederdim” dedi.

LTR da ki çalışma arkadaşlarımızdan ilk kaybettiklerimiz arasında yer alan, Övül ağabey için elçilik binası önünde yapılan törene katıldığımızda, onun o karlı gecede ışıkları yanmayan karanlıktaki evler için söyledikleri geldi aklıma.

Sanırım ebediyete göç eden herkes için bir mum sönüyor bu dünyanın kandilinden. Kalan mumlar ise tüm esintilere direnip inatla yanmaya bir yandan da, tükenmeye devam ediyorlar. Karlı gecelerde ışıkları yanmayan karanlık evlerin sakinleri için iyi şeyler dileyip, dua eden Övül ağabey, dilerim yolculuğun ışıl ışıl, aydınlık sürüyordur…

765280cookie-checkEski defterler (I)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.