Eski DEP’liler yeni parti kuruyor

Bugün tekrar yargılanmalarına başlanan eski DEP milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak kararı, düzenledikleri bir basın açıklamasıyla duyurdu.


Leyla Zana, “Siyasette yaşanan boşluk, dağınıklık ve parçalı görünüme son vermek arzusundayız. Bu amaçla demokratik toplum hareketini başlatacağımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz” sözleriyle, yeni bir parti kurma hazırlığında olduklarının sinyallerini verdi.


Zana, “Vizyonumuz ve temel amacımız Kürt demokratik hareketinin yarattığı özgür, demokratik, katılımcı toplum hareketini bu zemin üzerinde yükselterek halkı iktidara taşımak” diye konuştu.


Zana, “Kurulucak partinin genel başkanı kim olacak” sorusuna ise, “Partinin genel başkanı dörtlü içerisinden değil, halk içinden seçilecek” yanıtını verdi.


Yeniden yargılama başladı


Eski DEP milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak’ın Ankara 11’inci Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına da başlandı.


Eski DEP’liler, PKK’dan aldıkları talimatla bölücü eylemler düzenlemeler yaptıkları iddiasıyla yargılanıyor.


DEP milletvekilleri aynı davadan üçüncü kere yargılanıyorlar.


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2001 yılında yapılamanın adil olmadığı gerekçesiyle yeniden yargılanma talebi nedeniyle geçen yıl bir kez daha yargılanmıştı.


Davanın görüşüldüğü Ankara 1 No’lu DGM’nin kararı doğrultusunda eski DEP milletvekilleri , 10 yıllık tutukluluğun ardından Haziran ayında tahliye edilmişlerdi.


Ancak Yargıtay 9’unu Ceza Mahkemesi Temmuz ayında yeniden yargılanmalarına karar vermişti.


 

676340cookie-checkEski DEP’liler yeni parti kuruyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.