Eski dostlar arasına ‘terörist’ girdi

9 Mayıs’ta, Moskova’da düzenlenen 2’nci Dünya Savaşı Zaferi’nin  60. yıldönümü törenlerini eleştiren Dişişleri Bakanı Adam Rotfeld, “Rusya ve Polonya ilişkileri kötüye gidiyor.Bu durumun degişmesi için bazı ihtimaller vardı fakat Rusya bu konuda tutarsız davrandı’ dedi.
 
Polonya’nın 2’nci Dünya Savaşı’nın kazanılmasındaki rolünün unutulduğundan yakınan Rotfeld, “Rusya ile sadece ekonomik işbirliğimiz  iyi durumda” diye ekledi.
 
POLONYA’NIN ÇEÇEN SEMPATİSİ

Rotfeld, daha önce de Çeçen lideri Aslan Mashadov’un Rusya Güvenlik Kuvvetlerince öldürülmesini eleştirmişti. Varsova Belediyesi’nin kentin en işlek caddelerinden birinin adını değiştirerek Rus Güvenlik Kuvvetleri’nce öldürülen Cecen lideri Dudayev’in adını vermesi de bardağı taşıran son damla olmuştu.
 
 
RUSYA’DAN POLONYA’YA MİSİLLEME
 
Varşova Belediyesi’nin öldürülen Çeçen Çeçen lider Dudayev’in adını vermesi üzerine, Moskova da 19’ncu yy’da Polonyalı direnişçileri öldüren Rus ‘cellat’ Muravyov’un adını Polonya elçilik sokağına koydu.
 
Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov’un isteğiyle Belediye Meclisi, Polonya’nın Moskova Büyükelçiliği önündeki caddenin adını değiştirerek yerine Polonyalı bağımsızlık savaşçılarının katledilme emrini veren “Cellat Muravyov”un adını vermeye karar verdiklerini açıkladı.

Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov,  Moskova Belediyesi’ne, Başkent Moskova’daki Polonya Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddenin adını 19 yüzyılda Polonya bağımsızlık savaşcılarının katledilmesi emrini veren  ve “Cellat” olarak da anilan  Mikhail Nikolayevich Muravyov’un adı ile değiştirilmesi için talimat verdi.

Rotfeld’in Rusya’yı kızdıran açıklamaları, Polonya’nin Cecen sempatisi ve Rusya’nin misillemeleri  gözlemciler tarafindan iki ülke arasında ‘soğuk rüzgarların’ esmeye basladığı seklinde dile getirilmişti.

1106030cookie-checkEski dostlar arasına ‘terörist’ girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.