Eski IRA’cıdan ‘barış sürecine’ eleştiri

Independent on Sunday makale sayfasında da, eski bir IRA üyesi olan Antony McIntyre’ın yazısına yer verdi.

IRA üyesi olarak bir zamanlar hapis de yatmış olan McIntyre şu anda IRA hareketi hakkında kitap ve makaleleri bulunan bir uzman yorumcu olarak tanınıyor.

Yazar, IRA’nın önde gelen liderlerinden ve barış sürecinin mimarlarından biri olan Martin McGuinness’i sert biçimde eleştiren yazısında, barış sürecinin Cumhuriyetçi hareketin yenilgisi anlamına geldiğini ileri sürdü.

Barış sürecindeki gelişmelere karşı çıkan Gerçek IRA ve benzeri grupların eylemleri “Doğal bir tepki” olarak değerlendiren yazar, “Bu grupların eylemlerinin de sonunda bir yere varmayacağı” kanısında olduğunu belirtti…

“ASIL İHANET SINN FEIN’DEN”

McGuinness’in geçtiğimiz haftaki saldırıdan sorumlu çevreleri “hain” olarak nitelemesini eleştiren yazar, aslında barış sürecine girerek McGuinness’in kendisinin harekete ihanet etmiş olduğunu yazdı.

Çocukluk ve gençlik yıllarından IRA’nın önde gelen isimlerinden biri olan McGuinness’e büyük hayranlık duyduğunu belirten yazar, şimdi ise tam tersi düşüncede olduğunu belirterek barış sürecini eleştirdiği için kendisinin hareketin önde gelen isimleri tarafından baskıya maruz tutulduğunu ve “fikir suçlusu” muamelesi gördüğünü de ileri sürdü.

1191150cookie-checkEski IRA’cıdan ‘barış sürecine’ eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.