Eski kadın bakan intihar etti

1990 yılında, sol hükümette yapı ve imar işlerinden sorumlu bakan olarak görev yapan Barbara Blida, Agencja Bezpieczenstwa Wewnetrznego (İç Güvenlik Ajansı) dedektifleri evinde arama yaparken intihar etti.

Ülkenin Silesian şehri Siemianowice bölgesinde meydana gelen olay şöyle gelişti: (ABW) İç Güvenlik Ajansı dedektifleri, bazı kamu sektörü çalışanlarına kanun dışı ödeme yapmak, rüşvet almak ve yolsuzluk suçlarından hakkında soruşturma yürütülen yapı ve imar işlerinden sorumlu kadın bakan Barbara Blida’nın evine baskın düzenledi.

Baskın sırasinda evde bulunan ve şok geçiren eski bakan Blida, dedektiflerin evde arama yapartıkları sırada banyoya girdi ve göğsüne dayadığı silahını atesleyerek intihar etti. 
Konuya ilişkin bir açıklama yapan İç Güvenlik Bürosu yetkilileri, bazı kamu sektörü çalışanlarına yasa dışı ödeme yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan eski devlet görevlileri arasında eski bakan Blida’nın da bulunduğunu açıkladı.

Ölümünden önce kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız ve karalama kampanyasının bir parçası olduğunu söyleyen Blida, suçlamalar nedeniyle yargılanmadı.

Blida’nın intiharı eski meslektaşlarını da yasa boğdu. Parlamento’da toplanana üyeler, bugünkü oturumda eski bakan Blida’nın anısına bir dakika saygı duruşunda bulundu.
Barbara Maria Blida, 3 Aralık 1949’da Siemianowice Slaskie’de doğdu.1989 yılından bu yana Parlamento üyesi olan solcu kadın politikacı Blida, 1969-1990-Polska Zjednoczona Partia Robotnicza (Polonya Birleşik İşçi Partisi), 1990-1999-Socjaldemokracja Rzeczypospolitej Polskiej (Polonya Sosyal-Demokrasisi) ve 1999-2004-Sojusz Lewicy Demokratycznej (Polonya Demokratik Sol İttifak)’da çeşitli görevlerde bulundu.

1150280cookie-checkEski kadın bakan intihar etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.