Eski müftü sahnede:KKTC siyaseti karışacak

Bu iddialar, dudak uçuklatacak cinsten. Kıbrıs Türk siyasal yaşamını alt üst edecek, bazı partilerin kapısına kilit vurulmasını sağlayacak, bazı partilerin liderlerini değiştirecek çok ciddi iddialar.


KKTC Eski Müftüsü Ahmet Yönlüer, zamanı gelince müthiş iddialar dile getireceğini ve Kıbrıs Türk siyasetini hallaç pamuğu gibi sallayacağını iddia ediyor. Anlaşılan, KKTC siyasetinde gizli saklı hiçbir şey kalmayacak ve Eski Müftü Ahmet Yönlüer, bildiklerini ve yaşadıklarını cesur biçimde KKTC halklıyla paylaşarak karanlıkta kalmış bir çok olayı aydınlatacak. Eski Müftü Ahmet Yönlüer’in ne zaman bu müthiş iddaları dile getireceği ise belirsiz. Ancak, çok kısa zamanda olacağını tahmin ediyorum. KKTC Eski Müftüsü, inanılmaz iddialarını kanıtlarla sağlamlaştırmak amacıyla üzerinde çalıştığını açıkladı.


Eski Müftü Yönlüer’in söyledikleri, siyasetimizde şimdiye kadar hiç yaşanmamış olayları içeren bir iddialar dizisi. Ne var ki, eski Müftü  Ahmet Yönlüer, bütün bu iddiaların kanıtlarının da bulunduğunu söylüyor. Müthiş iddiaların bir kaçının kanıtı sayılacak önemli belgeyi görme olanağım oldu. Açıkçası, ağzım açık kaldı. Ne var ki, bunları açıklamamak konusunda gazeteci sorumluluğu gereği kendisine söz verdim.


Ahmet Yönlüer, yakın zamanda KKTC ve Türkiye siyasetinde önemli çalkantılara neden olacağa benziyor. Eski Müftü Yönlüer’in CTP-DP Hükümetinin yıkılıp AK Parti destekli  ÖRP’nin kurulması sürecinde aktif rol aldığı iddia edildi. Eski Müftü Yönlüer’in inanılmaz iddiaları, bu süreçle yakından ilgili. Eski Müftü Yönlüer konuşursa, KKTC ve Türkiye siyasetinde yer yerinden oynayacak, adeta iki ülkede de siyasette deprem etkisi yaratacaktır. Bu iddialardan sonra, KKTC’de bazı siyasi partiler büyük töhmet altına girecek ve Hükümet de bu durumdan çok büyük ölçüde etkilenecek. Bu müthiş iddialar, Türkiye Hükümetine ve Ak parti’li bazı yöneticilere uzanıp büyük tartışmalara neden olacaktır.


Yakında gündeme gelecek olan inanılmaz iddialar karşısında KKTC2de bazı liderlerin siyaseti bırakmak zorunda kalacağını sanıyorum. Bu iddialardan sonra isteseler de siyasette kalamayacaklar. Bazı partilerin kapısına kilit vurulacağını da tahmin ediyorum.


KKTC eski Müftüsü Ahmet Yönlüer’in söylediği, cesur davranacağı, kendi yanlışları ve hatalarını da içeren bir süreçte yaşananları açıkça dile getirmekten çekinmeyeceği. Bir dönemde yaşanan kirlilikleri halktan saklamanın yanlış olacağını ifade ediyor. Karar ve sorumluluk, kendisine aittir. Kıbrıs Türk siyasetinde yeni bir beyaz sayfa açmak için Ahmet Yönlüer’in konuşmasına ihtiyaç olduğu kanısındayım. Bu gerçekleşirse, ortalarda temiz toplum nutukları atan bazı siyasetçilerin kaçacak delik arayacaklarından da eminim. Bana anlattıkları, yakın zamanda gazete sayfalarında manşet olursa, siyasette taşların yerinden oynayacağına inanıyorum.


Gelişmeleri dikkatle izleyeceğiz. Eski Müftü Ahmet Yönlüer’den öğrendiklerim, gazetecilik etiği gereği aramızda sonsuza kadar sır olacak kalacak. Ne zaman ki, eski Müftü ve yeni siyasetçi Ahmet Yönlüer, bu gerçekleri açıklamaya karar verir, temiz toplum ve temiz siyasete destek olmak nedeniyle onun yaptığı bu davranışı savunmak ve bir çok kişi de bildiklerini açıklamak konusunda kendini sorumlu hisseder, KKTC siyaseti yeniden şekillenir.  Bunun büyük etkilerinin Türk siyasetine de yeni tartışma konuları getireceği kesindir.


Bekleyelim ve bu büyük depremin ne zaman gerçekleşeceğine şahit olalım. KKTC siyasette renkli günler bizi bekliyor.  

710440cookie-checkEski müftü sahnede:KKTC siyaseti karışacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.